Kakvi su izgledi Kokica za TOP 4 nakon teškog poraza u Rijeci?

Objavljeno: 24.02.2014. 06:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Rukometašice Koke nisu bile ni blizu senzacije u Rijeci, od vodećeg Zameta izgubile su s uvjerljivih 39:25, zbog nevjerojatne 14-minutne crne rupe u prvom poluvremenu.

Varaždinke su naime odlično otvorile utakmicu u Rijeci, u 15. minuti držale 8:8 uz napomenu da su u toj uvodnoj „četvrtini“ čak pet puta vodile (u 12. minuti čak i s dva gola razlike, 7:5). Međutim, što se kokicama dogodilo od 15. do 29. minute gotovo je nemoguće shvatiti; u tih 14 minuta igre Zamet je napravio nezamislivu 15:0(!) seriju! Bilo je 23:8, tek su u zadnjih minutu i po prvog poluvremena rukometašice Koke postigle dva pogotka za ništa utješnijih 23:10 na odmoru.

Uz takvu razliku, na gostovanju kod vodeće ekipe lige, drugo je poluvrijeme igrano „reda radi“. Koka je u nastavku održala egal, no na semaforu je pisalo (pre)strašnih 39:25.

Nakon ovog poraza Varaždinke su bitno smanjile izglede za plasman u TOP 4. Kakva takva utjeha je i da je trenutačno petoplasirana Zelina poražena u Osijeku (19:18) pa bi Koka, u slučaju pobjede u dolazećem derbiju sa Samoborom (u subotu u varaždinskoj Areni), mogla trojac kandidata za 4. mjesto zgusnuti u jedan jedini bod (Samobor 23, Zelina 23, Koka 22). Situacija je naime ovakva. Prve su dvije ekipe sigurne, Zamet vodi s matematički nedostižnih 29 bodova, Sesvete imaju 27, u tri kola dovoljan im je bod za siguran plasman. Treća je Trešnjevka s 24 boda, s očekivanom pobjedom u gostima kod Vranjica u idućem kolu imat će veliku prednost pred gore spomenutim trojcem „lovaca“. Dakle, Samobor, Zelina ili Koka. Budući da Samoborke imaju utakmicu više, one su zapravo u najtežoj situaciji (uz gostovanje u Varaždinu imaju još samo jednu jedinu utakmicu i to protiv vodećeg Zameta), Zelina i Koka imale bi dvije prilike da preskoče Samoborke, Zelina u Dugom Selu i doma protiv Trešnjevke, a Koka u Osijeku i doma protiv Umaga. Možda bi upravo ogled zadnjeg kola Zelina – Trešnjevka mogao biti presudan; iako s velikim zalogom, ni sada trećeplasirane Zagrepčanke naime vjerojatno neće imati pravo na opuštanje – taman da i pobijede kod Vranjica, u predzadnjem im kolu dolaze Sesvete pa moraju u Zelinu. Nije uopće nemoguće da će uoči zadnjeg kola bodovna situacija izgledati ovako: Trešnjevka 26, Zelina 25, Koka 24, Samobor 23. A tu bi bilo – sve moguće.  

Komentari