Spust i sprint na divljim vodama

Donosimo rezultate varaždinskih kajakaša i kanuista sa Svjetskog prvenstva

Objavljeno: 05.06.2016. 20:01

Zadnja izmjena: 05.06.2016. 20:11

Foto: KKK Varteks

Članovi Kajak kanu kluba Varteks Emil Milihram i Maja Štimac  nastupili su od četvrtka do nedjelje (2. i 5. lipnja) na utrkama  Svjetskog prvenstva spustu i sprintu, koja su održana na rijeci Vrbas, Banja Luka, Bosna i Hercegovina.

U četvrtak je održano  natjecanje u spustu, na stazi dužine 4.500 metara gdje je Varaždinski kanuist  Emil Milihram u kategoriji kanu jednosjed C-1 osvojio je 1. mjesto i time 6. puta osvojio titulu Svjetskog prvaka, dok je kajakašica Maja Štimac osvojila 26. mjesto u seniorskoj konkurenciji (iako joj je ovo prva natjecateljska godina kao juniorki).

U vožnjama kanua dvosjeda C-2 Varaždinsko-zagrebačka posada E. Milihram - J. Zonjić osvojila je 11. Mjesto, a ženska ekipa u kategoriji C-2, Alba Zoe Grizin i Maja Štimac osvojila je 4. Mjesto.

U petak su održane ekipne vožnje disciplini kanu jednosjed 3XC-1 u klasičnom spustu gdje je Emil Milihram sa kolegama iz Zagreba L.Obadić i T.Lepan osvojio 6. mjesto, te također u disciplini kanu dvosjed 3XC-2 osvojili također 6. mjesto.

U subotu je održano natjecanje u sprintu pojedniačno, na stazi dugoj 350 metara, gdje je Emil Milihram u kategoriji kanu jednosjeda C-1 ušao u finalnu vožnju koja se vozila u nočnom terminu(21:10 sati) i osvojio 11. mjesto, a Maja Štimac u kategoriji kajak jednosjeda žene K-1 zauzela 26. mjesto, dok je u disciplini kanu dvosjeda C-2 žene sa Albom Zoe Grizin ušla u finale i osvojila 5. mjesto.

U nedjelju su vožene ekipne vožnje u sprintu gdje je Emil Milihram u disciplini 3XC-1 sa I.Gojićem  i T.Lepanom osvojio 3. mjesto, te u disciplini 3XC-2 gdje su posade R.korpes-A.Marenić; E.Milihram-J.Zonjić i L.Obadić-I.Tolić osvojili su 4. Mjesto.

Komentari