NK VARAŽDIN

Kapetan Igor Postonjski komentira stanje u svlačionici NK varaždin

Objavljeno: 08.01.2022. 11:52

Zadnja izmjena: 08.01.2022. 12:23

Nogometaši NK Varaždin jučer su počeli s pripremama. Trener Mario Kovačević na popisu ima 35 igrača, od kojih je 15 mladih iz Akademije NK Varaždin. Pred njima je klupski cilj osvanja prvog mjesta u Drugoj HNL i povratak u Prvu ligu.

Kapetan Igor Postonjski naglasio je kako je pauza u Drugoj HNL bila prilično duga, te da prvoligaški igrači, kakvih je većina u udarnoj postavi NK Varaždin, nisu navikli na toliku pauzu jer je mjesec dana u zimskoj stanci za njih o previše.

- Jedva smo čekali da krenu treninzi. Drago mi je vidjeti sve igrače, pogotovu tu mladost u svlačionici. Nadam se da će se dobro uklopiti, mi ćemo ih sigurno dobro prihvatiti, jer su to svi redom dobri i domaći dečki. Jedva čekam prvu utakmicu s Orijentom. Već sada je potpuni fokus na toj prvoj utakmici proljetnog dijela. S obzirom da je Orijen prvi s dva boda prednosti isspred nas, ta utakmice će odrediti daljnji tijek prvenstva za oba kluba. Pobjedom dolazimo na prvo mjesto, gdje nam je i mjesto. Sve ćemo napraviti da tu utakmicu pobijedimo, naglasio je Postonjski.

Više domaćih utakmica

U nastvaku prvenstva u Drugoj HNL NK Varaždin u prvih pet kola ima četiri utakmice na svom terenu, tako da se nadaju kako ćemo već nakon mjesec dana napraviti bodovnu razliku i usmjeriti se sigurno prema Prvoj ligi. Ukupno u proljetnom dijelu Varaždinci ukupno igraju devet utakmica kod kuće a šest u gostima, tako da računaju kako im ta činjenica samo može ići u prilog ostvarenja cilja.

- Teško je igrati vani u Drugoj ligi gdje su svi klubovi izjednačeni, a prednost domaćeg terena je uvijek izražena. Mislim da smo to i mi pokazali u posljednjih nekoliko kola jesenskog dijela. Doma nismo dopustili nikome niti blizu da nas ugrozi. Vrhunski je igrati na našem terenu. Stvarno se može igrati brzo i atraktivno, a na kraju krajeva nagradili su nas i gledatelji koji su nas podržali u velikom broju. Njima se posebno zahvaljujem na tome. Isto tako ih pozivam da dođu u što većem proju na utakmicu protiv Orijenta, dodao je Postonjski.

Prva dva tjedna pripreme će odraditi u Varaždinu, a 23. siječnja idu na pripreme na Čiovo. Prije bi trebali odigrati tri utakmice i to, 16. siječnja  protiv Publikum Celja, 19. siječnja protiv Mladosti iz Ždralova i 22. siječnja protiv Hrvatskog dragovoljca. 

Komentari