Karate: Elma Garibović brončana na Svjetskom kupu

Objavljeno: 08.07.2014. 09:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ZŠUGV

Proteklog je vikenda u Umagu održan 7. po redu Svjetski kup u karateu za kadete i juniore. Svjetski kup je okupio 350 natjecatelja iz 29 zemalja svijeta.

Svjetski karate kup je održan nakon petodnevnog karate kampa koji je započeo 30. lipnja. Voditelji karate kampa su bili svjetski i europski prvaci u borbama Predrag Stojadinov iz Srbije, Davide Benetello iz Italije i katama Hoang Ngan Nguyen iz Vijetnama.

Karate klub "Varaždin" predstavljala je Elma Garibović u kategoriji juniorke -53 kg koja je dobila poziv od izbornika hrvatske ženske juniorske reprezentacije da nastupi na kampu i na turniru. U prvome kolu izgubila je od reprezentativke Bugarske 3:0 koja je ušla u finale i bila prva pa je Elmu povukla u repasaž i borbu za 3. mjesto. Elma je kasnije na putu do bronce savladala predstavnicu Grčke sudačkim preglasavanjem i u borbi za broncu savladala reprezentativku Makedonije rezultatom 2: 1.

Pred Elmom su sada klupske pripreme, a u rujnu počinje s međunarodnim turnirima koji su uvod u odabir za reprezentaciju Hrvatske za Europsko prvenstvo koje će se održati u Zürichu početkom veljače 2015. godine.

Komentari