Karate klub Varaždin

KARATE REPREZENTACIJA Enes Garibović vratio se s broncom s Prvenstva Balkana u Sarajevu

Objavljeno: 12.12.2016. 11:47

Zadnja izmjena: 12.12.2016. 12:41

Članovi Karate kluba Varaždin Elma i Enes Garibović nastupili su na Balkanskom prvenstvu u sastavu Hrvatske karate reprezentacije. Enes je osvojio broncu, a Elma je zauzela 7. mjesto. 

Hrvatska karate reprezentacija sudjelovala je na Prvenstvu Balkana za kadete, juniore i mlađe seniore od 9. do 11. prosinca u Sarajevu. Na Prvenstvu Balkana nastupilo je 863 sportaša iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova, Albanije, Rumunjske, Bugarske, Turske i Hrvatske.

Prvog dana natjecanja nastupila je Elma u kategoriji mlađe seniorke -55kg. U 1.kolu gubi od predstavnice Srbije te kasnije u repasažu od predstavnice Slovenije, te time zauzima 7.mjesto.

Drugog dana natjecanja, nastupio je Enes Garibović u kategoriji mlađi seniori -84kg. Prvo kolo pobjeđuje Makedonca, u 2. kolu bio je bolji od predstavnika Bosne i Hercegovine, u 3.kolu gubi od predstavnike Srbije koji ulaskom u finale, povlači Enesa u repasaž. U repasažu, Enes pobjeđuje predstavnika Turske i predstavnika Makedonije te time osvaja broncu.

Zadnji, treći, dan natjecanja bio je predviđen za ekipne mečeve. Hrvatska muška mlađe seniorska (U21) reprezentacija u sastavu: Enes Garibović, Boran Berak, Filip Barac, Dino Povrženić, Stjepan Štimac, Luka Kondić i Karlo Martić osvaja ekipnu broncu.

Ukupno, Hrvatska je na Prvenstvu Balkana osvojila 20 medalja, te je u ukupnom plasmanu zauzela 4.mjesto iza Turske, Srbije i BiH-a.

Komentari