NK VARAŽDIN

Kastel: Bodom u Koprivnici ne bi bio nezadovoljan

Objavljeno: 28.01.2021. 17:25

Zadnja izmjena: 28.01.2021. 17:35

Nogometaši Varaždina i Slaven Belupa otvaraju 18. kolo HT Prve lige, lokalnim derbijem u Koprivnici, sutra 29. siječnja od 18,00 sati.

Varaždin u susret ulazi nakon vrlo vrijedne pobjede nad Rijekom, a Slaven Belupo nakon vrlo bolnog poraza u Puli od Istre 1961. Trener Varaždinaca Zoran Kastel svjestan je situacije i bio bi zadovoljan i bodom iz ovog susreta.

- Slaven si je sada dodatno zakomplicirao situaciju porazom u Puli. Imaju dva boda više od nas. Oni su jako iskusna ekipa, koja ima četiri igrača od 34 i više godina, koja zna igrati na rezultat, koja zna umrtviti igru. Kad povedu teško im je okrenuti rezultat. Vrlo su kompaktni i igraju otraga s tri igrača. U svakom slučaju čeka nas teška i složena utakmica. Nadam se da će dečki dobro reagirati nakon ove pobjede, da su se digli i napunili samopouzdanjem. Tijekom tjedna pripremili smo se maksimalno taktički i bit ćemo spremni za utakmicu. Ovisimo samo o sebi, gledamo samo sebe. Nadamo se pozitivnom rezultatu i idemo u Koprivnicu odigrati pravu mušku utakmicu, najavio je Kastel.

Gužva na dnu

Pet klubova se nalazi u donjem dijelu prvenstvene ljestvice na nekoliko bodova razlike. Svako kolo može donijeti dugačiji raspored na dnu prvenstvene ljestvice, tako da svaki bod puno znači.

- Ovo je zadnja utakmica drugog dijela, zatim ima još 18 utakmica. Još je puno bodova u igri. Moramo ići iz utakmice u utakmicu, probati napraviti maksimalno što se može. Jedino tako možemo izaći kao pobjednici na kraju ovoga, objasnio je Kastel.

Što se igračkog kadra tiče situacija u Varaždinu  je ista kao i prošli tjedan. U treningu nisu Kolarić i Peco, a  još su tu oporavljenici Guera i Novoselec.

- Nakon Slaven Belupa u srijedu u Varaždin dolazi Gorica, koja je isto jako dobro ekipa, koja je u gornjem domu, a za vikend idemo u Šibenik. U devet dana igramo tri utakmice. Probat ćemo izvući maksimalno iz tih susreta. Za početak  bodom u Koprivnici ne bi bio nezadovoljan, rekao je Kastel.  

Komentari