NK VARAŽDIN

Kastel: Mi se borimo za goli život i nadam se da će to probuditi inat

Objavljeno: 15.05.2021. 17:53

Zadnja izmjena: 15.05.2021. 17:53

Malo je još ostalo do kraja HT Prve lige i još manje vremena za pogreške NK Varaždin, ukoliko žele ostati u društvu najboljih.

Sutra, u nedjelju u sklopu 35. i pretposljednjeg kola Varaždin dočekuje ekipu Rijeke. Ova utakmica neće sličiti onoj u Maksimiru, kada Dinamu nakon osvajanja prvog mjesta bodovi nisu više nista značili. Rijeka želi izboriti plasman za odlazak u Europu, a to znači da će se igrati ozbiljna natjecateljska utakmica. 

Trener Varaždinaca Zoran Kastel najavljuje zahtjevnu utakmicu u kojoj obje momčadi žele doći do pobjede.

- Svih deset susreta koji će se odigrati do kraja prvenstva o nečemu odlučuju. Tri boda Rijeci puno znače u borbi za Europu, a nama trebaju bodovi u borbi za ostanak. Naš motiv treba biti veći od njihovog je mi se borimo za goli život i nadam se da će to probuditi inat, volju i želju u ekipi i da ćemo na taj način moći parirati Rijeci, rekao je Kastel.

Riječani najavljuju utakmicu u kojoj oni očekuju tri boda, koja su im neophodna za Europi.

- Mi moramo biti strpljivi i pametni kao u Maksimiru, te disciplinirani i voditi računa o njihovoj kvaliteti. Jako su opasni prema naprijed, imaju strašnu individualnu kvalitetu Murića, Drmića, Andrijaševića i Menala, a ne treba zaboraviti ni polivalentnog veznog igrača Lončar. Kvalitetna ekipa, moramo zaustaviti njihove polukontre i kontre, pokušati se nametnuti s posjedom te tako doći do pozitivnog rezultata, najavio je Kastel.

Susret Varaždina i Rijeke igra se sutra, 16. svibnja s početkom u 15,00 sati.

Komentari