NK VARAŽDIN

Kastel najavljuje utakmicu "biti ili ne biti" s Istrom 1961

Objavljeno: 25.04.2021. 18:10

Zadnja izmjena: 25.04.2021. 18:22

Sutra, u ponedjeljak 26. travnja s početkom u 18,00 sati NK Varaždin odlučuje o svojoj prvoligaškoj poziciji. Tada je na rasporedu susret Varaždina i Istre 1961 u sklopu 31. kola HT Prve lige.

Istra 1961 je predzadnja s 24 boda, a Varaždin je mjesto iznad s bodom više, dok obje momčadi vrema Lokomotiva s 23 osvojena boda u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Trener Varaždina Zoran Kastel vrlo je jasan što se tiče ciljeva u sutrašnjoj utakmici s Istrom 1961.

- Nastavljamo niz važnih utakmica, a puno smo bodova prokockali. Ovo nam je šansa da na domaćem terenu pokažemo da zaslužujemo ostati u prvoj ligi i da upišemo tri boda. Ne smijemo razmišljati o ničem drugom nego samo o pobjedi ali još je šest kola do kraja, nema više puno utakmica, tako da je svaki bod važan. Ova pobjeda bi nam izuzetno puno značila, ali u daljem nizu morat ćemo uzeti još koji bod da potvrdimo ostanak u ligi, pojašnjava Kastel.

Još uvijek puno igrača nedostaje

U redovima Varaždina i dalje nedostaju Urata i Grgec koji su izvan pogona, Boban trenira tek dva dana, Čelić je ozlijeđen od utakmice s Lokomotivom, Vuk je bolestan, a Tkalčić vuče kroničnu ozljedu, tako da će trener Kastel neposredno prije utakmice odlučiti tko će od njih moći igrati.

- Istra 1961 je sada drugačija ekipa nego jesenas. Pojačali su se sa četiri, pet kvalitetnih igrača. Sad to više nije ona momčad s početka prvenstva. Sigurni moramo biti spremniji, moramo biti bolji. Izuzetno su opasni u napadu, a čvrsti u obrani. Radili su probleme svim ekipama iz vrha, a Rijeku su uspjeli izbaciti u Kupu. Kod njih je napravljen pomak, a mi moramo reagirati kako treba i ići na pobjedu, zaključuje Kastel.

Susret se igra na varaždinskom gradskom stadionu s početkom u 18,00 sati ali i dalje bez prisustva gledatelja.

 

Komentari