NK VARAŽDIN

Kastel o utakmici s Goricom: U susret moramo ući bez kalkulacija

Objavljeno: 02.02.2021. 17:40

Zadnja izmjena: 02.02.2021. 17:50

Nastavlja se HT Prva liga utakmicama 19. kola, pa tako NK Varaždina sutra, u srijedu, 3. veljače od 15 sati dočekuje momčad Gorice.

Trener Varaždina Zoran Kastel oprezan je uoči susreta s Goricom, jer Varaždina nema pozitivan skor s tom ekipom.

– U prva dva susreta ove sezone od Gorice smo kod kuće izgubili 5:1, dok smo na njihovom terenu poraženi s 1:0. Riječ je o momčadi koja zna igrati na rezultat, koja je iskusna, ima novog trenera, a nema sumnje da su se digli nakon pobjede nad Rijekom u gostima. Odigrali su i dobru utakmicu s Dinamom, kojeg su do kraja držali u neizvjesnosti. U susret moramo ići bez kalkulacija, pokušati pobijediti, igramo na našem terenu te će se i nas puno pitati na toj utakmici. Ukoliko budemo na nivou igrom ćemo morati doći do pobjede, rekao je Kastel.

Spriječiti kontre

Dvadesetčetverogodišnji Andris Herrera iz Venecuele, koji je novo pojačanje varaždinskog prvoligaša, a pokriva oba krila te poziciju drugog napadača, bit će već u konkurenciji za sutrašnje nadmetanje. Ozlijeđeni su Kolarić i Vuk, a otprije su izvan konkurencije za sastav Guera Djou i Novoselec, dok su ostali igrači u kadru za susret s Goricom

– Gorica je čvrsta ekipa. koja osvaja puno duela, fizički su moćni, moramo biti bolji od njih u odbijenim loptama na sredini terena, više kontrolirati sredinu terena. Moramo spriječiti njihove polukontre i kontre, u kojima su najopasniji, gdje Lovrić dolazi do svojih pozicija jedan na jedan i te strane ćemo morati duplirati da ne bude puno u situacijama jedan na jedan. Jako puno pucaju izvana, što znači da ćemo morati biti u bloku, blizu njihovim igračima i dopustiti im što manje udaraca prema našem golu, zaključio je Kastel.

Igrači koji će konkurirati za utakmicu su slijedeći :

GOLMANI: Horkaš, Zelenika

OBRANA: Grgec, Memija, Ćelić, Urata, Senić, Stolnik, Tkalčić, Pellumbi

VEZNI RED: Postonjski, Posavec, Herrera, Glavina, Đurasek, Elezi

NAPADAČI: Obregon, Benko, Petković, Boban

Komentari