NK VARAŽDIN

Kastel uoči Rijeke: Moramo odigrati jednu mušku utakmicu

Objavljeno: 19.03.2021. 19:22

Zadnja izmjena: 19.03.2021. 19:25

U sklopu 26. kola HT Prve lige Varaždin gostuje kod Rijeke na Rujevici, u nedjelju 21. ožujka.

Utakmicom protiv Rijeke završava ciklus susreta s ekipama iz gornjeg doma prvenstvene ljestvice i zatim slijedi niz utakmica s izravnim konkurentima za ostanak u HT Prvoj ligi. Trener NK Varaždin Zoran Kastel ovako najavljuje nedjeljni susret.

-U utakmici protiv Dinama nismo bili dobri, a oni su to iskoristili na najbolji mogući način. Zato moramo u Rijeci odigrati jednu pametnu utakmicu, postaviti se čvrsto i odgovorno. Ne smijemo raditi individualne greške i jedino tako možemo polučiti dobar rezultat, upozorava Kastel.

Obje ekipe u susret ulaze željni bodova, samo su pozicije na prvenstvenoj ljestvici drugačije, kao i ambicije.

- Rijeka se bori za Europu a mi za ostanak, svatko ima svoj cilj. Na nama je da se spremimo što bolje možemo. Što se tiče sastava i dalje nedostaje Đurasek, pa sada i Urata, zatim Horkaš. Za Bobana i Posavca ćemo odlučiti pred utakmicu, a i Benko je isto ozlijeđen. Od kadra koji imamo moramo izvući maksimum i odigrati jednu pravu mušku utakmicu i probati doći do bodova, objasnio je Kastel svoj plan.

Rijeka ima novog trenera s kojim igra sve bolje, a Varaždin s prorijeđenim kadrom mora zaustaviti riječke napadače na Rujevici ukoliko želi osvojiti barem jedan bod.

- Rijeka je prije igrala s tri u liniji a sada su prešli na četiri i promijenili su formaciju. Odmah su u kupu iznenadili Osijek i odigrali su jako dobro drugo poluvrijeme protiv Slaven Belupa. Nisu im dali nikakve šanse, a zabili su ima tri gola. Rijeka je ekipa koja prema naprijed ima puno kvalitetnih pojedinaca, a koji mogu i individualno rješavati utakmicu. Na nama je da te igrače zaustavimo i jedino tako možemo imati šansu, dodao je Kastel.  

Susret Rijeke i Varaždina počinje u nedjelju, 21. ožujka u 15,00 sati.

 

Komentari