NK VARAŽDIN

Kastel uoči Slaven Belupa: Pobjeda je imperativ!

Objavljeno: 01.04.2021. 18:33

Zadnja izmjena: 01.04.2021. 18:37

Ovog petka i subote 2. i 3. travnja igra se 27. kolo HT Prve lige, a Varaždin na svom terenu dočekuje ekipu Slaven Belupa sutra, u petak 2. travnja s početkom u 18,00 sati.

Riječ je o uvijek zanimljivom susjedskom, međužupanijskom derbiju koji sada ima i veliko značenje za ostanak u ligi. Varaždin je trenutno predzadnji s 20 bodova a Slaven Belupo dva mjesta više, s dva boda više na svom kontu. Od sada svaki susret će biti i kvalifikacijski za ostanak u društvu najboljih hrvatskih nogometnih klubova.

- Svjesni smo značaja utakmice, rekao je trener Varaždina Zoran Kastel. – Ova tri boda puno znače, kako njima tako i nama. Sljedećih četiri, pet utakmica vodit će se borba za ostanak. Zato sada moramo biti pravi i osvajati bodove kako bi izborili ostanak, najavio je Kastel.

Za vrijeme dvotjedne reprezentativne pauze Varaždin je odigrao prijateljsku utakmicu a ekipom Aluminija iz Kidričeva i pobijedio 3:2.

- Elezi i Pellumbi su bili s mladim reprezentacijama Albanije i Makedonije, nešto je bilo ozlijeđenih igrača, kao npr. Urata, Senić, Glavina i Postonjski, pa su priliku dobili oni koji su imali manju minutažu do sada. Uigravali smo se za Slaven i tako da nam je utakmica s Aluminijem jako dobro došla, dodao je Kastel.

U prošlom susretu u Koprivnici Slaven Belupo je pobijedio Varaždin 2:0.

- Slaven je možda i najiskusnija ekipa u ligi , ali proljetos to nisu rezultatski pokazali kao jesenas. Međutim, nas se tu treba puno toga pitati. Mi trebamo biti pravi i onda pobjeda neće doći u pitanje. Pobjeda je imperativ, najavio je sutrašnji susret trener Varaždina Zoran Kastel.

 

 

Komentari