KAJAK KANU KLUB VARTEKS

Katji Bengeri izmaklo finale na Svjetskom kajakaškom prvenstvu

Objavljeno: 11.07.2021. 18:18

Zadnja izmjena: 11.07.2021. 18:22

Foto: KKK Varteks

Svjetsko prvenstvo u slalomu za juniore i mlađe seniore (U23) održano je od 06. do 11. srpnja na rijeci Savi u Ljubljani na slalom stazi Tacen u Sloveniji. 

Kajak kanu klub Varteks na tom je prvenstvu predstavljalo dvoje reprezentativaca, seniorka Katja Bengeri i junior Nikola Novosel. Najbolji hrvatski junior Roko Bengeri morao je, nažalost, zbog ozljede propustiti ovo prvenstvo te je trenutno u procesu rehabilitacije.

U kategoriji kajaka (K1) seniorke do 23 godine natjecalo se 40 kajakašica iz 21 države. Katja Bengeri se kroz kvalifikacijske vožnje uspjela plasirati u polufinale u kojem je na kraju zauzela sjajno 15. mjesto. Katji je za plasman u finale, u koje je ušlo 10 najboljih, nedostajalo samo 1.87 sekundi.

Katja je nastupila i u disciplini kanu (C1) seniorke do 23 godine gdje se natjecalo 33 kanuistice iz 17 država, te je svojom polufinalnom vožnjom ostvarila 13. vrijeme, a finale joj je izmaklo za 2,06 sekundi.

Ovi Katjini plasmani najbolji su postignuti rezultati hrvatskih slalomašica u kajaku i kanuu do sada u povijesti te daju nadu u daljnji napredak i sve bolje rezultate za hrvatski ženski kajak kanu slalom.

Junior Nikola Novosel nastupio je u kajaku jednosjedu u konkurenciji kajakaša iz 28 država gdje je unatoč ozljedi, u kvalifikacijama zauzeo 52 mjesto što nije bilo dovoljno za ulazak u polufinale. Nastupio je i na ekipnoj vožnji kajaka (3xK1) gdje se s Martinom Vegšeom i Jakovom Matoševićem  iz Zagreba plasirao na 12. mjesto.

Održano je i natjecanje u ekstremnom kajak slalomu novoj disciplini koja popularizira kajakaštvo. U kvalifikacijama je prvi puta nastupio Nikola Novosel i nakon upoznavanja sa novom disciplinom nije se uspio plasirati u daljnje natjecanje.

U ovoj godini reprezentativce iz Kajak kanu kluba Varteks Varaždin čekaju još dva velika natjecanja i početak trogodišnjeg olimpijskog ciklusa. U kolovozu će u slovenskom Solkanu nastupiti na Europskom juniorskom i U 23 prvenstvu, dok ih u rujnu čeka Svjetsko seniorsko prvenstvo u Bratislavi, Slovačka.

 

Komentari