Kauboji kroz rukometni "El Clasico" traže plasman dalje

Objavljeno: 24.01.2012. 10:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

U 18.10 sati ugradit će nove momente u veliko rivalstvo. Francuska i Hrvatska, u borbi za polufinale. Čvrsto, glavom u glavu. Iako se neke glave još nisu ni ohladile od finala 2009. godine, piše Index

Tada je krenuo niz. Francuzi nas pobjeđuju usred Zagreba, pa u finalu u Austriji. Na velikim natjecanjima, pamtimo i onaj poraz u polufinalu u Pekingu, a pamte ga i Francuzi.

Uoči velikog okršaja u Novom Sadu, francuski mediji vrve tekstovima o novom epskom sudaru "Expertsa", francuske generacije koja je naslijedila "Costaudse" ("Snažne"), i Hrvata, među ostalima i dopisnik RMC-a u tekstu pod nazivom Intimni neprijatelji. Francuzi prate rukomet na ozbiljnom nivou, sukladno svojim rezultatima.

Ivano Balić i Nikola Karabatić, njihov duel uvijek daje dodatnu težinu ovom meču.

- To je uvijek posebna utakmica. Kao i uvijek, s Hrvatima se sastajemo u odlučujućim utakmicama. Navikli smo. Bit će to utakmica s puno animoziteta i agresije - iskren je Karabatić.

- Ako su Balić i Karabatić i ostali dužni do sada, to je sasvim nevažno uoči nove epske bitke, ovaj put u Srbiji - piše RCM.

Francuzi su kao veliku opasnost istaknuli kapetana Igora Vorija. Njega će nježno kao i uvijek motriti Didier Dinart.

- On je drugačiji pivot. Visok je 2.03 i ima posebne karakteristike. Bit ćemo mi ili oni. U igri je medalja, zna se kakva je to bitka - kaže Dinart.

A autor zaključuje s onim što jako dobro znamo: da francuski "Experts" imaju recept za Hrvate.

14 pobjeda u 24 utakmice. No, ovdje je uvijek sve moguće.


Izvor: index.hr

Komentari