Kauboji protiv Norveške za četiri boda

Objavljeno: 20.01.2012. 12:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: dražen aleksić/ cropix

Hrvatska rukometna reprezentacija u Vršcu u petak od 20,10 protiv Norveške igra posljednju utakmicu skupine D Europskog prvenstva, piše index....

Naši su pobjedom protiv Slovenije osigurali odlazak u drugi krug, a ogled s Norvežanima supervažan je zbog prenošenja bodova u sljedeću fazu.

U Novi Sad će po tri prvoplasirane reprezentacije iz naše i skupine C, koje će u vojvođansku metropolu donijeti bodove iz međusobnih okršaja. Dva boda Hrvatska već ima u džepu, a s večerašnjom trijumfom napravili bi veliki korak prema priželjkivanom polufinalu, jer s četiri boda na kontu vrlo je vjerojatno da bi i jednom pobjedom u tri iduće utakmice uvrstili se u borbu za medalje.

Za to će trebati preskočiti tvrde Norvežane,  koji su turnir otvorili tijesnom pobjedom protiv Slovenije (28:27), iako su Sosedi dobrim dijelom utakmice bili u vodstvu, a u završnici imali i sedmerac za izjednačenje.

Druga norveška utakmica ponudila je drukčiji scenarij - u srijedu su na poluvremenu protiv Islanda imali dva gola razlike (20-18), deset minuta prije kraja nakon gola Tvedtena +3 (30-27), a nakon što se u zadnjih 40-ak sekundi ušlo s izjednačenim rezultatom (32-32), Norvežani su poklekli i primili dva gola, zbog kojih će u drugu dio natjecanja, u slučaju večerašnjeg poraza od naših, te pobjede Islanđana nad Slovencima, bez bodova i ikakvih šansi da se mogu umiješati u borbu za odličja.

Prvo ime Norvežana u porazu od Islanda bio je s 10 golova Erlend Marmelund, makar je nagrada za najboljeg igrača pripala Lowenovom Borgeu Lundu. Drugi najbolji strijelac Norvežana bio je Lars Erik Bjørsen sa pet golova i stopostotnom realizacijom. Što se tiče prve utakmice, do pobjede ih je odveo trojac koji je postigao po šest pogodaka - Bjarte Myrhol, Mamelund i Christopher Rambo, 22-godišnji desnji vanjski Valladolida kojeg naši izuzetno respektiraju.

Norveška je u Srbiju stigla bez svog najboljeg igrača u posljednjem desetljeću, Kristiana Kjellinga, ali svejedno je riječ o reprezentaciji koja će svakog namučiti sa skandinavskim rukometom - čvrstom obranom i vrlo čestim polukontrama i kontrama.

Uostalom, s njima je uvijek bilo gusto, iako je skor debelo na strani naših. Zadnji put Hrvatska i Norveška susrele su se u Grazu, u prvom kolu prošlog Europskog prvenstva. Na krilima razbranjenog Steinara Egea i Havarda Tvedtena Norveška je dobro namučila izabranike Line Červara, ali predvođeni Vukovićem i Štrlekom naši su uspjeli upisati prve bodove na putu do europskog srebra.

Dvije godine prije toga Norvežani su imali velika očekivanja od EP-a u svojoj državi, a zaustavili su ih upravo Hrvati. U zadnjoj utakmici drugog kruga Norveškoj je u okršaju s našima trebala pobjeda, a unatoč navlačenju sudaca, Hrvatska je uspjela izvući 23-23, dostatnih za polufinale.

Polufinale koje ćemo u Srbiji teško vidjeti bez večerašnjeg slavlja.

Izvor: index.hr

Komentari