Kenny Dalglish ponovno na klupi Liverpoola

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 08.01.2011. 19:25

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: -

Kenny Dalglish, prema mnogima najveći nogometaš u povijesti Liverpoola, ponovno će sjediti na klupi slavnog engleskog kluba. Roy Hodgson dobio je otkaz, a "kralj Kenny", kako su Dalglishu tepali navijači Liverpoola, vodit će svoj klub protiv najvećeg suparnika Manchester Uniteda u današnjem susretu FA kupa u 14.30 sati.

Kenny Dalglish (59) kao igrač odveo je klub do šest prvenstvenih naslova, a kao trener prvi je put vodio klub od 1985. do 1991.

– Ne skrivamo oduševljenje što je Kenny Dalglish pristao voditi momčad u nedjeljnom dvoboju FA kupa na Old Traffordu, kao i time što će do kraja sezone pomoći svom i našem klubu – rekao je Liverpoolov vlasnik John Henry.

Kenny je posljednji trener koji je 1990. godine s Liverpoolom postao prvak Engleske. Nitko se nije nadao da će taj 18. naslov biti i posljednji u riznici kluba s Anfielda. Dinamovim navijačima Dalglish nije ostao u dobroj uspomeni. Naime, 1997. godine u kvalifikacijama za plasman u Ligu prvaka Dalglish je s Newcastleom slavio u Maksimiru nakon dramatičnih produžetaka. Manchester United vodeća je momčad Premiershipa i noćna mora za Liverpool već gotovo dva desetljeća.

Nekoć slavni Leeds, koji danas igra u drugoligaškom društvu engleskog nogometa, sve do 90. minute bio je na pragu velike senzacije na stadionu Emirates u FA kupu. No, kapetan topnika Cesc Fabregas, koji je u igru ušao tek u nastavku, postigao je pogodak za 1:1.

Pravila su u najvažnijem engleskom kup natjecanju takva da će Leeds i Arsenal igrati ponovljenu utakmicu na Elland Roadu 18. siječnja.


Agencija VLM



Komentari