veliko pojačanje

Kinez s hrvatskom putovnicom Tan Ruiwu stigao u Varaždin i sutra već nastupa za STK Starr

Objavljeno: 01.12.2017. 10:15

Zadnja izmjena: 01.12.2017. 10:15

Vrhunski stolnotenisač Tan Ruiwu - koji je dosad već osvojio 5 europskih medalja za Hrvatsku - stigao je u Varaždin i već počeo trenirati sa svojim novim klubom STK Starrom.

Tan Ruiwu ima iza sebe impresivnu sportsku biografiju - već s 15 godina osvojio je Igre mladi u Moskvi, pobijedivši u finalu kasnijeg olimpijskog pobjednika Ryua Seunga Mina. S tadašnjim klubom osvojio je i naslov prvaka Kine, a bio je i juniorski prvak Azije. 2004. godine došao je u Hrvatsku igrati za STK Večernji list i kasnije za STK Dr. Časl. Kasnije je uzeo hrvatsko državljanstvo i za svoju novu domovinu osvojio je pet medalja - od čega 1 zlato, 3 srebra i 1 broncu.

- Dolazim na poziv prijatelja Ronalda Ređepa iz STK Starr s kojim sam zajedno igrao u STK Dr. Časl. Trebao sam igrati i prošle godine ali zbog poslova u Kini nisam imao vremena. Ne dolazim iz finacijskih razloga već želim pomoći prijatelju i razvijati zajednički stolni tenis u Varaždinu i okolici. - izjavio je Tan koji je nastupio i na Olimpisjkim igrama u Pekingu. Cilj kojemu sada naši stolnotenisači teže jest osvajanje hrvatskog prvenstva što bi dodatno trebalo privući sponzore ali i priliku za gospodarsku suradnju Kine i Varaždina. U klubu je ostao i prošlogodišnji prvi reket Zeng Jia, tako da je STK Starr ozbiljno pojačan za sljedeću sezonu i na europskom planu.

Komentari