Kličko - Chisora: Izazivač ošamario svjetskog prvaka

Objavljeno: 18.02.2012. 13:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Uoči večerašnjeg boksačkog obračuna izazivač Dereck Chisora na vaganju je ošamario svjetskog prvaka Vitalija Klička. Koliko mu je to bio pametan potez, vidjet ćemo večeras, piše Index

Incident širih razmjera je ipak spriječen, a Ukrajinac je nakon što se situacija malo smirila, izjavio kako Chisora udara “kao curica”. Izazivač je, s druge strane, pobjegao od medija i nije želio komentirati svoj divljački potez. Ekspresno je nestao u svom automobilu ostavivši novinare, ali i organizatore u čudu.

Na koncu je ipak odlučio progovoriti za Talsport.co.uk, a kao razlog pljuske je naveo Vitalijevog brata Vladimira, također svjetskog prvaka po IBF, WBA i WBO organizacijama, kojeg je optužio za zavlačenje.

- Zar vi mislite da sam došao ovdje igrati se? Ja se ponašam pristojno kada je i gospodin Pristojni takav. Mogu vam dati ono što hoćete. Nisam ovdje došao igrati se, došao sam boriti se. Što mislite što je ovo? Mrzim ga jer uništava ovaj sport. Pokazat ću to i dokazati u subotu - izjavio je Britanac.

- Posljednjih 18 mjeseci se igraju s mojom karijerom. Nazvali su Frank Warren Promotions kako bi im rekli žele mene kao protivnika. Mi smo rekli da nema problema i da želimo napraviti dogovor. Onda sljedeće minute promijene mišljenje i odustanu. Gubio sam vrijeme. Njegov brat Vladimir će dobiti pljusku, isto kao i David Haye - objasnio je neuvjerljivo Chisora.

Boksački analitičari se slažu kako bi Britanac trebao biti, upravo suprotno, do neba zahvalan braći Kličko što su mu dali ovakvu priliku. Chisora je, naime, tek 15. boksač svijeta prema WBC rang listi, a u posljednja tri dvoboja ubilježio je čak dva poraza. Prilika za osvajanje uglednog svjetskog pojasa stigla mu je isključivo iz taktičkih razloga labaratorija “Kličko” koji je procijenio da bi Vitaliju u ovom trenutku odgovarao upravo ovakav borac.

Komentari