Kobe prestigao Jordana na listi najboljih All-Star strijelaca

Objavljeno: 27.02.2012. 11:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: counterkicks.com

Dvadeset  godina nakon legendarnog Magicovog nastupa na All-Staru u Orlandu, njegov nasljednik je isto ponovio na istom mjestu odigravanja spektakla najboljih od najboljih, piše index.

U Orlandu se revija igrala prvi put nakon 1992., kada je Magic bio MVP utakmice tri mjeseca nakon što se umirovio zbog toga što je HIV-pozitivan.

Johnson je izašao na parket nakon prve četvrtine, uz naravno, "standing ovation", dok su se na ekranima prikazivale njegove majstorije iz '92.

Nakon treće četvrtine bilo je vrijeme za još jednu Magicovu 20. obljetnicu: Olimpijskog Dream Teama, kada se poklonio zajedno s Chrisom Mullinom, Clydeom Drexlerom, Scottieom Pippenom i Davidom Robinsonom.

- Bilo je zabavno. All-Star utakmica kakvu želite gledati-  rekao je MVP utakmice Kevin Durant (36 koševa).

I stvarno je bila: Nedaleko od Disneylanda gledali smo košarkaški Disneyland, paradu najvećih NBA zvijezda u kojoj je Zapad predvođen pobijedio Istok 152:149 predvođen Durantom, dok je Kobe Bryant u svojoj 13.

All-Star utakmici s 27 koševa prešao Michaela Jordana po broju koševa na utakmicama najboljih košarkaša svijeta.

Jordanov rekord od 262 koša otišao je u povijest Bryantovim zakucavanjem u trećoj četvrtini i Bryant sad ukupno ima 271 All-Star koš. Na ovoj utakmici je prije toga preskočio Oscara Robertsona (246) i Kareem Abdul-Jabbar (251 koševa).

Naravno da ga je nakon velikog uspjeha LeBron bocnuo: "S obzirom kako Durant igra, teško da će mu taj rekord još dugo trajati."

Blake Griffin je dodao 22 poena za Zapad, koji je na poluvremenu srušio još jedan rekord - još nijedna momčad nije nakon dvije četvrtine postigla 88 koševa.

Međutim, nije sve bilo lako za dominantni Zapad; Le Bron i društvo su na samom kraju zaostatak od 21 koša smanjili na samo jedan, ali dalje nisu mogli, jer je Griffin upravo Jamesu (36 koševa) ukrao loptu za izjednačenje i sekundu prije kraja pogodio slobodno bacanje.

Publika je na samom kraju žestoko navijala za Istok i skandirala "Defence!", što se baš i nema prilike čuti na All-Star utakmicama, nakon što je James s dvije dalekometne trice istopio veliku prednost "gostiju" (igralo se na teritoriju Istoka). Bryant je praćen zaglušujućim zvižducima promašio slobodno bacanje 18 sekundi prije kraja pri rezultatu 151:149.

Ali New Jerseyov Deron Williams nije uspio pogoditi tricu, nakon čega je odbijanac pokupio James, ali je njegovu loptu presreo Griffin i Zapad je pobijedio.

Dwayne Wade je došao do triple-doublea (24 koša, 10 skokova i 10 asistencija), čime se pridružio Jordanu i Jamesu, kao jedinim igračima koji su na All-Star utakmici postigli taj uspjeh.

Williams je postigao 20 koešva za Istok, Carmelo Anthony 19 i Rose 14.

Kevin Love, koji je pobijedio u "tricama", postigao je 17 koševa za Zapad, a Chris Paul je imao učinak od 8 koševa i 12 asistencija.

Izvor: index.hr

Komentari