Hrvatski teniski savez, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport, Hrvatskim olimpijskim odborom te drugim savezima, sudjeluje u stvaranju paketa mjera za one najpotrebitije amaterske klubove i sportske djelatnike koji za izvore financiranja imaju isključivo prihode od članarina.

U vrijeme epidemije Covid-19 ovi klubovi ostali su bez prihoda te su mjere nužne kako bi amaterski sport u Hrvatskoj imao budućnost. Na vrijeme su to  prepoznali u Vladi RH te Središnjem državnom uredu za šport, a Hrvatski tenski savez dao je punu potporu u kreiranju mjera nužnih za hrvatski amaterski tenis ali i sve druge sportove.

- Zahvaljujem se ovim putem Središnjem državnom uredu za šport, Vladi RH te svima drugima koji sudjeluju u izradi ovog paketa mjera koji imaju za cilj pomoći amaterskom sportu u Hrvatskoj u ovoj teškoj situaciji. Žalosti me što su pojedini mediji potpuno pogrešno prenijeli vijest u kontekstu hrvatskih profesionalnih tenisača te time doveli do nepotrebnih podjela u vrijeme kada nam je svima potrebno zajedništvo. Još jednom ističem da ovaj paket mjera ne obuhvaća hrvatske profesionalne tenisače već isključivo sportske djelatnike, u prvom redu trenere i struku, koji su iznenadno i neočekivano ostali bez egzistencijalnih prihoda. Ovi klubovi, udruge i sportski djelatnici temelj su budućih sportskih uspjeha naše zemlje te ih treba na pravi način podržati u vrijeme epidemije. Pozdravljamo brzu reakciju Vlade RH te sve napore u donošenju paketa mjera i nadamo se da će iste pomoći amaterskom tenisu!’, izjavila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić za službenu web stranicu HST-a.  

Ključne riječi: HTS, sport, tenis,

Komentari

26.03.2020. 20:17h Zadnja izmjena: 26.03.2020. 20:18

Izvor: HTS