ŽRK KOKA

Koka za inicijativu da se dopusti nastavak natjecanja od 24. travnja.

Objavljeno: 14.04.2021. 18:40

Zadnja izmjena: 14.04.2021. 18:41

Prošli četvrtak Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza donio odluku o višetjednom prekidu hrvatskih liga koje nije naišlo na odobravanje, pogotovo kod ženskih klubova.

U komunikaciji među klubovima iznjedreno je zajedničko očitovanje klubova o odlukama UO HRS-a i isti takav zahtjev, koji su uputili HRS-u:
"Ženski rukometni klubovi članovi 1. HRL i 2. HRL sjever/zapad/jug NISU suglasni s Odlukom UO HRS-a i hitno traže da se što se tiče natjecanja u ženskom rukometu:

  • poništi Odluka o zaustavljanju natjecanja za ženske rukometne klubove u 1. HRL i za sve 2. HRL
  • da se natjecanja u ženskom rukometu za 1. HRL i u svim 2. HRL nastave prema natjecateljskom kalendaru s početkom od subote 24. 4. 2021."

HRS je svojom odlukom uspio izazvati veliko jedinstvo klubova – čak 41 ženski klub od 47 (87%) koliko ih se natječe u četiri spomenute lige stavio je svoj potpis na ovu inicijativu, a među njima je i ŽRK Koka.

"Kao i velika većina ženskih klubova i mi smo jedni od potpisnika, ali i inicijatora da nam se dopusti nastavak natjecanja od 24. travnja. Iskreno se nadamo kako će se sagledati svi argumenti i činjenice na temelju kojih će biti donesena odluka koja je u najboljem interesu isključivo klubova koji su najvažniji temelj sporta kojeg svi volimo. Odgovor se očekuje do ponedjeljka (19. travnja) i to do 12.00 sati." piše na službenim stranicama ŽRK Koka.

Komentari