talenta ima, novca nema

FOTO Koke krenule s pripremama, uprava ogorčena na diskriminaciju od strane Grada

Objavljeno: 01.08.2017. 20:00

Zadnja izmjena: 01.08.2017. 20:03

Foto: Željko Porobija

Danas su rukometašice Koke počele sa svojim pripremama za novu sezonu u maloj dvorani varaždinske Arene. Uprava i igračice očekuju da će makar ponoviti uspjeh iz prošle sezone kad su bile 3. u Prvoj ligi, ali nije se skrivalo ni razočarenje zbog slabe financijske potpore Grada.

Koke u novu sezonu ulaze s relativno malim izmjenama u sastavu. Doduše, ostali su bez svog najboljeg strijelca Ivane Dragišić - koja je ujedno bila i najbolji strijelac cijele Prve lige. Namjesto Ivane, u sastav je iz riječkog Zameta došla odlična Deana Milosavljević.

- Neće biti lako zamijeniti Ivanu, jer nisam ljevoruka. Ali mi je drago što sam ovdje s igračicama s kojima sam već igrala u juniorskoj reprezentaciji. - izjavila je Deana, dodajući kako su i klub i Varaždin na nju ostavili vrlo pozitivan prvi dojam.

 I uprava je obrazložila svoj izbor Deane upravo tim njezinim iskustvom igranja s Masnić, Halili i ostalim igračicama koje su 2014. nastupale za juniorsku reprezentaciju.

- Vršnjakinje se, dobro se poznaju. - objasnio nam je izvršni direktor Damir Premužić, očito zadovoljan ovim transferom. Premda se i iskusni trofejni trener Vladimir Canjuga složio s Deanom da neće biti lako zamijeniti ubojitu lijevu ruku Ivane Dragišić. Koka je ostala i bez Martine Čović koja je otišla u Njemačku, premda je imala potpisan ugovor s Kokom na godinu i pol dana - što je upravu nekako više pogodilo nego ne baš neočekivani odlazak Dragišić u Bjelovar.

- Postoje dva načina da se ode - Martina se mogla s nama dogovoriti o svemu. - izjavio nam je Premužić, ne ulazeći u detalje ovog odlaska igračice koja je inače došla prije pola godine kao pojačanje iz Splita.

>> NOVA "KOKICA" DOŠLA S MORA Varaždinske rukometašice počele pripreme s pojačanjem iz Splita

'Ne mogu šutjeti - ovo je diskriminacija ženskog sporta'

No, puno veće nezadovoljstvo i Canjuga i Premužić izrazili su po pitanju podrške Grada klubu. Premda su Koke osvajanjem 3. mjesta stekle pravo na sudjelovanje u Challenge kupu, nisu dobili dodatna sredstva iz gradskog proračuna - pa se za ovo prestižno natjecanje nisu ni prijavile. Kako nam je svojedobno objasnio dogradonačelnik Zlatan Avar, proračun koji je donijet tek nedavno nije mogao u sebe uklopiti i stavku od dodatnih pola milijuna kuna rashoda.

- Mi možemo opet ove godine biti treći, a možda i drugi. Ali kako da motiviramo igračice na osvajanje visokog mjesta kad neće biti potpore za sudjelovanje u europskom natjecanju? - izjavio je trener Canjuga. Još je veće ogorčenje izrazio Premužić.

- Izrazito smo razočarani s Gradom i njihovim odnosom prema nama. Prošle su godine mogli financirati muški GRK Varaždin 1930, a sada nemaju novaca za ženski sport. Nas diskriminiraju zato što smo ženski klub, neću o tome više šutjeti. - otvoreno je progovorio Premužić. Ipak, na prvom okupljanju igračice su djelovale opušteno i sretno što su opet zajedno. Varaždin ima ekipu spremnu za najviše domete u hrvatskim okvirima, a možda im se u doglednoj budućnosti omogući i igranje u elitnom europskom natjecanju.

Komentari