daleko ispred konkurencije

FOTO: SIMPA KOKICE PROSLAVILE 3. MJESTO Tajna uspjeha su dobar kolektiv, najbolji trener i najbolji strijelac

Objavljeno: 04.06.2017. 15:50

Zadnja izmjena: 04.06.2017. 15:54

Foto: Željko Porobija

Jučer je za rukometašice varaždinske Koke bio radno-svečani dan. Prvo su odigrale utakmicu protiv ŽRK Osijek i slavile s 5 razlike, a onda se u restoranu Arene okupile i zajedno sa svojom upravom proslavile osvajanje izvrsnog 3. mjesta u Prvoj ligi.

Utakmica s Osjenčankama nije odlučivala ni o čemu, ali su se Kokice ipak potrudile i pobijedile s 34:29. Bilo je i plus 10 za Koku, ali je trener Canjuga, držeći se svoje filozofije da se i mladi trebaju uvježbati, dao priliku svima s klupe da odigraju makar dio meča. Ulaganje je to u budućnost kojega ovaj klub zasigurno ima. I osim što imaju 3. mjesto, imaju i najboljeg strijelca lige i - slobodno i to možemo reći - najboljeg trenera.

U Koprivnici čamila, a u Varaždinu procvala

Stoga su ove simpatične, talentirane i vrlo uigrane djevojke imale itekako razloga da sa malo opuste u restoranu i proslave odličan uspjeh. Premda ženski rukomet ne spada u najpopularnije sportove, naš Varaždin može se ponositi da ima ekipu koja je treća u Hrvatskoj. I to s ogromnih 9 bodova prednosti nad četvrtoplasiranim riječkim Zametom. Ispred naših Varaždinki su zagrebačka Lokomotiva i koprivnička Podravka koje su jučer u zadnjem kolu odigrale meč za anale - Lokomotiva je u utakmici s malo golova pobijedila sa 17:10 i da je kojim slučajem zabila još jedan gol, osvojila bi titulu prvaka.

No, vratimo se našim Kokicama. Jer one imaju najboljeg strijelca u ligi - Ivanu Dragišić, rođenu Bjelovarčanku, koja je godinama čamila u Podravki. Prošle su je godine doveli u Varaždin i bio je to pun pogodak i za nju i za Koku.

- Ne bih nikada postigla takav uspjeh da nije bilo ostalih djevojaka. Jako smo si dobre, družimo se i slažemo - tajna našeg uspjeha i jest u odličnom kolektivu. Klub je prema meni stvarno korektan, ispunjavaju sva obećanja, mi smo kao jedna obitelj. - objašnjava tajnu svog uspjeha stasita Ivana. Mora da se Podravka jučer sjetila Ivane, jer je ona u prošlom kolu zabila Lokomotivi čak 13 golova. Pozvana je u reprezentaciju - doduše, više kao rezerva. Pomalo je to nepravedno prema Ivani koja se itekako dokazala ove sezone - ali ona na to odmahuje rukom.

- Studiram menadžment turizma i sporta u Čakovcu, jednoga dana mislim raditi nešto u turizmu, ali teško da ću se odvojiti od rukometa. - govori nam svoje planove djevojka precizne i ubojite ruke.

'Držimo se obećanja'

I taj duh zajedništva osjeća se i u igri i na ovoj večeri. Unatoč svom statusu najboljeg strijelca, Ivana smatra da je Ines Domjan njihova glavna igračica, ona koja ih drži na okupu. Gdjegod se okrenete vidite kako sve one iskreno prijateljski ćaskaju - i to se osjeća i u njihovoj igri.

- Koka nije bogat klub, ali se držimo svojih obećanja. I stalno raspravljamo o tome što se sve može popraviti. - objašnjava nam izvršni direktor kluba Damir Premužić, koji za sebe kaže da je jedan od posljednjih utopista, onih kakvi su nestali prije 200 godina. Ali uspjeh njegovog kluba nije nikakva utopija, klub se iz godine u godinu penje na ljestvici i nije daleko dan kad će moći izazvati i dosad nesavladive protivnice iz Lokomotive i Podravke. Znatan dio igračica dolazi iz drugih sredina, kao Silvija Masnić koja je u Varaždin došla iz Sinja.

- Ovdje sam samo zbog rukometa. Nije da se od toga može nešto živjeti, ali se preživljava. Inače sam komercijalist po struci. - govori nam entuzijastična Silvija. Protivničkim igračicama nije jednostavnu zaustaviti ovu stasitu Sinjanku, pa je i ona uvijek među najboljim strijelcima. Nedavno je Dugom Selu zabila 13 golova. Nećka se pred fotoaparatom, ali napokon pristaje - u društvu rezervne vratarice Sare Dominić, koja je upravo završila srednju školu za dentalnog tehničara i pokupila svoje prve obrane na natjecanjima. I jučer je branila i stekla dodatno samopouzdanje.

 

'Nisam najbolji trener, ali...'

A poseban dio priče o uspjehu ovog klupa definitivno je njihov trener Vladimir Canjuga, jedan od najtrofejnijih trenera mlađih hrvatskih selekcija. Osvajao je medalje i sa Srednjom školom Ivanec u kojoj radi kao profesor tjelesnog, ali i svjetsku broncu i zlato s mladom reprezentacijom. Balić, Čupić, Zrnić, Grđ, Huđ, Marić - samo je dio sjajnog popisa naših najboljih igrača koje je u njihovim prvim rukometnim koracima vodio baš Canjuga.

- Ja ne mogu reći da sam bolji trener od Zovka i drugih, to sigurno ne. Samo umijem s ljudima. Tako i s ovom ekipom - znam se na njih izvikati, ali opet se onda pomirimo i sve bude u redu. To ne uči, ili si takav ili nisi. - objašnjava svoju trenersku filozofiju uspješni Canjuga. 

Pehar i medalja koje su igračice jučer svečano uručile svom predsjedniku kluba Nevenu Maruševcu sigurno nisu posljednja odličja koja je ovaj klub osvojio. Pred njima je sada stanka do kolovoza - koju će većina igračica iskoristiti kako bi položile još koji ispit na fakultetu. A onda je pred ovim talentiranim, marljivim i druželjubivim igračicama  - duboko vjerujemo - nova, još uspješniju sezonu. Pogledajte i ove fotke koje smo jučer poslikali na svečanoj večeri. I podržite ih svojim dolascima na utakmice, jer Varaždin odavno nije imao ovako kvalitetnu žensku ekipu. 

Komentari