Košarkaši Francuske "pomeli" Hrvatsku repku

Objavljeno: 21.08.2011. 06:58

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Hrvatski košarkaši izgubili su drugu utakmicu za redom na pripemnom turniru u Londonu, ovog puta protiv Francuske. Poraz kao poraz nije problem, ali kada izgubite sa više od dvadeset koševa razlike onda očigledno nešto nije “štimalo“, piše Index

U prvom dijelu naši košarkaši držali su se rezultatski. U izjednačenom uvodu Francuzi su do prve veće prednosti došli na 17:12, pred kraj prvog dijela, ali Popović tricom smanjuje minus na dva koša. Druga četvrtina protekla je u stizanju rezultata Francuza, pa je Hrvatska koševima Baraća i Žorića došla do poravnanja 25:25 u 17. minuti utakmice. Nakon toga, Parker se vraća na teren, Francuska ubacuje u višu brzinu  i odlazi na odmor s plus četiri koša prednosti.

Hrvatska pregažena u trećoj četvrtini

Poslije odmora Noah i Parker stupaju na scenu i rade seriju od 11-0. Hrvatska se maknula s mrtve točke košem Bogdanovića. Za svaki postignuti koš naših košarkaša stigla su tri francuska. Valja napomenuti kako su Francuzi napravili najvišu prednost do tada u utakmici- čak 24 koša razlike.

Zadnja dionica utakmice nije donijela nikakav rezultatski preokret. Francuzi su do kraja zadržali maksimalnu ozbiljnost i nisu dopustili nikakvo iznenađenje od Vrankovićevih izabranika. Rezultat je u konačnici završio 83:60.

Bojan Bogdanović je ubacio 16 koševa, a Barać 13 u našim redovima. Dok su Parker i Noah predvodili Francuze s 12 ubačaja, odnosno 11. U sljedećoj utakmici protiv Kine, Vranković neće moći računati na Krunoslava Simona i Marka Tomasa koji su se ozlijedili već u prvom poluvremenu protiv Francuske.


Izvor: index.hr

Komentari