STUDENTSKI SPORT

Košarkaši Sveučilišta Sjever, kao predstavnici Hrvatske u skupini su s ekipama Rusije 2 i Kineski Taipei

Objavljeno: 22.05.2019. 13:45

Zadnja izmjena: 22.05.2019. 13:54

Izvučene su skupine Međunarodnog studentskog košarkaškog kupa koji će se igrati u Moskvi, a na kojem će sudjelovati i košarkaška ekipa Sveučilišta Sjever. 

Ovo je godišnji turnir namijenjen vrhunskim košarkaškim ekipama Rusije i drugih zemalja. Tako će se ISBC održati po drugi put, a turnir će se ove godine održati u Moskvi od 28. svibnja do 3. lipnja, uz sudjelovanje 12 momčadi iz Europe i Azije.

Sveučilište Sjever pozvano je na ovaj prestižni međunarodni košarkaški turnir a pozivnica za turnir temelji se na radu i sportskim rezultatima Sveučilišta Sjever te zapaženih igara koje su prezentirane na netom završenom Međunarodnom turniru u Izraelu. Ekipu čine studenti iz Sveučilišta Sjever a trener im je Dražen Cesar.

Neprocjenjivo iskustvo

Kako se ove godine ISBC održava po drugi puta, želja organizatora je da bude  brojniji i jači nego prošli, koji je osvojilo Sveučilište Rusije koje je u finalu svladalo Bjelorusiju.

Ekipe su raspoređene u četiri skupine i iz svake skupine dvije prvoplasirane idu u playoff. Sveučilište Sjever, kao predstvanik Hrvatske u skupini C je s ekipom Rusije 2 i ekipom Kineski Taipei.

- Prije svega iznimna je čast i zadovoljstvo biti dio ove priče, rekao je trener Cesar. - Mladi Varaždinski studenti košarkaši će tamo steći neprocjenjivo iskustvo koje će im koristiti u daljnjoj studenskoj i sportskoj karijeri, a upoznat će i kolege sportaše iz cijelog svijeta. Između ostalog ovaj turnir će pokazati gdje smo u odnosu na svjetska i europska sveučilišta, stoga  želimo iz utakmice u utakmicu biti što bolji pa do kuda nas to dovede, dodao je Cesar.

Dio zasluga za odlazak košarkaša na ovaj prestižni svjetski turnir idu i predsjedniku Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever, agilnom Nedeljku Pavlecu koji redovito organizira odlaske studenata sportaša na međunarodne turnire u raznim sportovima.

- Ovo je tek početak jedne lijepe studenske sportske priče, kratko je dodao Pavlec koji je i koordinator za sport na Sveučilištu Sjever.

Komentari