ŽKK VINDI

Košarkašice ŽKK Vindi nižu pobjede u novoj sezoni

Objavljeno: 05.11.2022. 08:59

Zadnja izmjena: 05.11.2022. 09:03

Košarkašice ŽKK Vindi i treću godinu za redom pobjednice su regionalnog Kupa Ružice Meglaj Rimac.

 Nakon odličnog starta u 1. Hrvatskoj košarkaškoj ligi, gdje su ostvarile dvije pobjede u prva dva kola, u gostima kod ŽKK Mladosti, te pobjedom nad ŽKK Podravcem u Varaždinu, košarkašice ŽKK Vindi iz Varaždina, pod vodstvom trenera Marka Škerbića, po treći puta zaredom osvojile su naslov prvaka regionalnog Kupa Ružice Meglaj Rimac.

Odličan početak sezone

Nakon što su prošlog vikenda, u polufinalnoj utakmici slvadale ekipu ŽKK Podravca u Virju (48:55), varaždinske košarkašice su u finalnoj utakmici izborile pobjedu pred domaćim navijačima, nad ekipom ŽKK Radost rezultatom 67:47.

U finalnoj utakmici Kupa za varaždinsku ekipu nastupile su: Barušić (Cap) (5), Žanić Pe. (24), Žanić Pa. (13), Savić (12), Štrocinger (8), Vujec, Kauzler, Hrgarek (5), Lukan-Lisec, Brđanović, Kušen, Paulišić.

Marko Škerbić, trener ekipe ŽKK Vindi: "Čestitam našim curama na obranjenom naslovu prvaka Kupa, a košarkašicama ŽKK Radosti na dobroj borbi. Odigrali smo utakmicu sa vrlo motiviranim protivnikom, što je i očekivano, s obzirom na činjenicu da se radi o finalu regionalnog Kupa. U utakmicu smo ušli sigurno i već na kraju prve četvrtine imali smo razliku od 12 koševa. Ostatak utakmice kontrolirali smo igru, cure su odrađivale dogovorene zadatke, i sigurno smo ušli u posljednju četvrtinu, u kojoj smo dodatno povećali prednost, na konačnih 20 koševa razlike. U prvenstvenim utakmica upisali smo dvije pobjede u prva dva kola, a već ovu nedjelju očekuje nas putovanje u Osijek, gdje u 3. kolu prve hrvatske lige gostujemo kod ekipe Murse."

Odličan početak sezone za košarkašice Vindija potvrđuje i prvenstvena ljestvica prve hrvatske ženske lige na koj se Vindi, uoći 3. kola, nalazi na prvom mjestu, sa impresivnom koš razlikom (135:75).

Komentari