Košarkaškoj legendi Piculinu Ortiz prijeti 40 godina zatvora!

Objavljeno: 05.07.2011. 15:24

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

TEŠKI su dani pred Joseom Piculinom Ortizom (48), najboljim portorikanskim košarkašem svih vremena, nakon što je uhvaćen s 218 njegovanih sadnica marihuane u svom domu u San Juanu, prenosi index.hr

Ortizu će se suditi sa slobode nakon što je uplatio jamčevinu, a u međuvremenu se prijavio u rehabilitacijsku kliniku s ciljem odvikavanja od ovisnosti na opijate.

Bivša košarkaška zvijezda, 211 centimetara visoki centar koji je igrao u Utah Jazzu, Realu i Barceloni, te za svoju reprezentaciju nastupio na čak četiri Olimpijske igre, priznao je krivnju, te mu prema portorikanskom kaznenom zakonu prijeti između 5 i čak 40 godina zatvorske kazne.

Posrnuli Portorikanac već otprije ima kriminalni dosje. Prije 13 je godina, dok je još igrao u Grčkoj, ispao pozitivan na dopinškom-testu, i to na stanozolol.

Osim što će mu ugroziti slobodu, slučaj s marihuanom smanjit će izglede za njegov očekivani ulazak u Fibinu Kuću slavnih.

Ortiza hrvatski ljubitelji košarke, pogotovo oni stariji, najbolje poznaju iz njegova vremena u Barceloni. Bio je jedan od najboljih igrača sastava Božidara Maljkovića, koji je u finalu Kupa prvaka 1991. godine izgubio od splitskog Popa 84.

U Španjolskoj Ortiza smatraju jednim od najboljih centara koji je ikad igrao u njihovoj ligi.

Izvor: index.hr

Komentari