NK Varaždin

Kovačević: "Čeka nas teška utakmica"

Objavljeno: 03.08.2022. 14:30

Zadnja izmjena: 04.08.2022. 08:02

U petak 20,00 sati, u sklopu 4. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige u Varaždinu gostuje GNK Dinamo. Gosti stižu nakon pobjede protiv Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu prvaka i velika su motivacija i za igrače ali i za gledatelje.

Trener NK Varaždin Mario Kovačević podsjetio se prošle utakmice s Hajdukom i naglasio kako su solidno odigrali, ali da se nogomet igra zbog golova.

- Veseli nas puno dobrih stvari koje smo pokazali, bili smo u puno situacija da postignemo pogodak, ali nažalost nismo. Drago nam je zbog dobre igre, ali golovi i bodovi su ti zbog kojih se nogomet igra, napomenuo je Kovačević te se još jednom zahvalio varaždinskim gledateljima na podršci.

Kovačević je u najavio utakmice protiv Dinama, uputio čestitku Zagrepčanima na pobjedi u Bugarskoj i upozorio na njihovu kvalitetu.

- Oni su naš najbolji klub i jedan nivo su iznad svih. Za nas su oni najteži mogući protivnik. Međutim, to je prva liga. Nema slabe utakmice, nema opuštanja. Protiv Dinama se možda malo teško pripremiti jer oni će sigurno rotirati igrače i ne znamo još u kojoj će postavi zaigrati u Varaždinu. Ali tko god da igra, oni imaju roster od 25 do 30 vrhunskih igrača, tako da nas čeka teška utakmica. U ovoj utakmici moramo biti najmanje na razini na kojoj smo bili protiv Hajduka. Moramo biti  puno koncentriraniji kada dođemo u prilike, a u fazi obrane ne smijemo dozvoliti situacije kao to je bilo protiv Hajduka, ako želimo nešto ostvariti protiv Dinama. A, želimo! Sve cijenimo i poštivamo ali igramo doma i dat ćemo sve od sebe da pokušamo doći bar do boda, najavio je Kovačević.

U varaždinskoj svlačionici nema novih ozlijeđenih, a polagano se vraćaju oni koji su do sada izostajali. Šego se vraća, i odigrao je već 20-tak minuta u prošloj utakmici, tako da konkurira za utakmicu protiv Dinama. Domjanić je također početo trenirati, a ostali su svi spremni.

Susret s Dinamom na rasporedu je u petak, 5. kolovoza s početkom u 20,00 sati, a ulaznice se prodaju odlično u prijepodnevnom i poslijepodnevnom terminu.    

Komentari