NK VARAŽDIN

Kovačević: 'Kompletna momčad na pripremama jamči bolje rezultate'

Objavljeno: 05.12.2022. 14:32

Zadnja izmjena: 05.12.2022. 14:35

NK Varaždin počeo je danas s pripremama za novu sezonu na svom stadionu. Podsjetimo se da je NK Varaždin trenutno na 5. mjestu prvenstvene ljestvice s 22 osvojena boda i utakmicom manje. Na 4. poziciji je Slaven Belupo s četiri boda više, a na 6. mjestu Istra 1961 s 20 bodova.

Prvi prvenstveni susret igrat će u srijedu, 18. siječnja 2023. godine s početkom u 15,00 sati kod momčadi HNK Gorica, u odgođenom susretu 17. kola SuperSport HNL-a. Nakon toga slijedi prvo proljetno kolo, 18. Kolo s rasporedom za vikend 21. i 22. siječnja. U tom kolu Varaždin je domaćin zagrebačkoj Lokomotivi, tim susretom bit će završen drugi krug natjecanja u SuperSport HNL-u.

Pripreme su počele bez trojce igrača Demira Pece, Ivana Ćubelića i Filipa Brekala. Oni su se vratili s posudbe u svoje matične klubove, izvijestio je sportski direktor NK Varaždin Nikola Šafarić. Konkretni raspored priprema ovisit će o vremenskim uvjetima, ali za sada jer plan dva puta po tjedan dana na Čiovo, uz pauzu za blagdane, te sedam prijateljskih utakmica. Za sada su dogovoreni susreti s Naftom iz Lendave, Šibenikom, mađarskim Honvedom, Slaven Belupom, a za generalku je predviđen susret ss momčadi Domžala iz Slovenije.

Trener NK Varaždin Mario Kovačević naglasio je kako je malo čudno imati pripreme u prosincu ali da je s druge strane zadovoljan jer će na okupu tijekom cijelih priprema imati kompletnu momčad. Tako nešto jamči puno kvalitetniji rad i rezultate.

– Moći ćemo kvalitetno odraditi plan priprema koji uključuje 42 treninga, dok smo tijekom ljeta mnoge stvari morali uvježbavati u hodu. Zasigurno postoji prostor za napredak. I navijači od nas očekuju velike stvari s obzirom na izvedbe koje smo prezentirali u dosadašnjem dijelu sezone, naglasio je Kovačević uoči početka prvog tjedna priprema koje će odraditi u Varaždinu

Komentari