NK VARAŽDIN

Kovačević: Malo smo došli u probleme

Objavljeno: 24.09.2021. 17:51

Zadnja izmjena: 24.09.2021. 17:56

U NK Varaždin s velikim optimizmom očekuju nastavak prvenstva i susret sa Solinom. Novi trener Mario Kovačević kao da je unio dodatnu energiju  u ekipu, što se i vidjelo na Kup susretu u Sesvetama.

Važno je bilo za Kovačevića ostvariti pobjedu u prvoj utakmici na klupi Varaždina i vratiti nadu u ekipu da mogu pobjeđivati i dohvatiti postavljeni cilj - povratak u Prvu HNL.

- Veseli nas pobjeda. Ostvarili smo naš plan i doći će nam prvoligaš za mjesec dana i nadam se da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu protiv njih. Utakmica je bila baš onakva kakvu smo očekivali - teška. Jako sam zadovoljan s igrom u prvom poluvremenu. Dali smo na vrijeme gol i možda je falio drugi gol, a imali smo situacija za postići drugi gol. Drugo poluvrijeme je bilo slabije, a  oni su radili izmjene koje su donijele dosta dobro za njihovu ekipu. Kod nas su izmjene dovele do malo pomuntnje i tada smo primili gol. On nas je sputavao u igri, a onda je došao jedanaesterac. To se tako događa u igri, ali sreća da nismo pognuli glave, vrlo brzo smo izjednačili i do kraja utakmice smo bili bolji i u produžecima. Dali smo gol, ali smo zadnjih deset minuta bili s igračem manje, međutim uspjeli smo se obraniti bez većih problema, podsjetio se Kovačević Kup susreta odigranog u srijedu i pobjede 2:3 u Sesvetama.

Pred nogometašima Varaždin je susret u Solinu gdje bi trebali i u prvenstvu prikazati dobru igru i osvojiti bod ili bodove.

- Malo smo došli u probleme, a nije niti čudo jer nam je ova u utakmica u Solinu šesta u ritmu srijeda – subota ili nedjelja. Došlo je do nekoliko kartona, nažalost i do nekoliko ozljeda, tako da ćemo imati problema protiv Solina što se tiče sastavljanja ekipe, objašnjava trenutnu situaciju u momčadi Kovačević.

Problemi u obrani

Naime, tri žuta krtona ima Stolnik, Pellumbi je dobio crveni u prošloj utakmici tako da Kovačević na njih ne može računati. Senić ima problema s trbušnim zidom i nije ni igrao protiv Sesveta, kako bi eventualno bio spreman za nedjeljni prvenstveni susret. Elezi i Belcar su ozlijeđeni i vjerojatno niti pni neće biti u sastavu. Vuk je imao virozu pa niti on nije igrao u Sesvetama.

- Imamo širok kadar igrača i vjerujem da ćemo uspjeti složiti najjaču i najbolju ekipu koja će moći parirati protiv dobre ekipe Solina. Oni su trenutno ispred nas, proučavam snimke njihovih utakmica i mogu reći da to nije ekipa kao što je prije bila, koja je igrala samo na pritisak i nabijanje lopte pobjeđivala, sada je to ekipa koja igra moderni nogomet. Protiv Dinama II odigrali su ravnopravan susret. Kolega Matić složio je jednu dobru i respektabilnu ekipu koja želi i hoće igrati. Igraju sustav 3-5-2 tako da ćemo se morati malo prilagoditi prema njima, ali svejedno gledat ćemo samo sebe. Morao biti čvrsti i odgovorni u igri, a kvalitetu imamo pa sigurno možemo puno dobrih stvari napraviti prema naprijed, zaključio je Kovačević.

Varaždinska momčad sutra u 10 sati ima trening, a zatim zajedniči ručak pa u 13 sati polaze za Čiovo, gdje će prespavati i dočekati nedjeljnu utakmicu u Solinu koja je na rasporedu u 16 sati.    

 

Komentari