NK Varaždin

Kovačević: 'Mi igramo na jedan, a Slaven Belupo na drugi način'

Objavljeno: 25.01.2023. 21:08

Zadnja izmjena: 26.01.2023. 12:31

NK Varaždin u petak 27. siječnja otvara 19. kolo SusperSport HNL-a i u susjedskom derbiju igra protiv Slaven Belupa. 

Osim toga susjedi su i na prvenstvenoj ljestvici, Slaven Belupo je na četvrtom mjestu s 27 bodova, a Varaždin je peti s 24 boda. U prva dva susreta ove sezone bio je bolji Slaven Belupo i slavio je 0:1 u 1. kolu u Varaždinu i 1:0 u Koprivnici u 10. kolu. Trener Varaždinaca Mario Kovačević mišljenja je kako je došlo vrijeme da i Varaždin uzme bod ili bodove u susjedskom srazu.

- Nakon Lokomotive dolazi nam Slaven Belupo. Sada je i službeno pola prvenstva završilo i krećemo u treću četvrtinu sezone. Slaven Belupo se pokazao kao najteži protivnik za nas. Dva poraza i nismo im niti gol postigli, tako da imamo veliku motivacija da to promijenimo. Naša prva dva susreta, kao i prvo kolo nastavka prvenstva pokazali su da je konkurencija izjednačena i svima je teško igrati po ovakvim terenima. Međutim, naša želja je da rastemo iz utakmice u utakmicu i osvajamo bodove. Pripreme za ovu utakmicu prolaze u pozitivnom razmišljanju, dečki dobro rade, nemamo nekih ozljeda niti problema nakon utakmice s Lokomotivom, naglasio je Kovačević.

Pozitivna atmosfera

U konkurenciju za utakmicu sa Slaven Belupom se vraća Lamine Ba, a na raspolaganju su i svi igrači koji su bili u kadru za prošlu utakmicu.

- Slaven Belupo je neugodan protivnik i zasluženo je na četvrtom mjestu, a razlog tome je iskusna momčad i odličan trener. Oni su možda i najčvršća ekipa u ligi, koja zna igrati na rezultat. Sve je tu izjednačeno među klubovima. Znamo kakav nas protivnik čeka, mi igramo na jedan, oni na drugi način. Osim toga odmah smo iza njih na tablici, a mi svaku utakmicu igramo na pobjedu, dodao je Kovačević.

Susret Varaždina i Slaven Belupa igra se u petak, 27. siječnja s početkom u  17,00 sati na Gradskom nogometnom stadionu u Varaždinu.

Komentari