KOMENTAR UTAKMICE

Kovačević: Mogli smo dati još koji gol

Objavljeno: 03.10.2021. 09:36

Zadnja izmjena: 03.10.2021. 09:37

Nakon sinoćnje uvjerljive pobjede momčadi NK Varaždin nad Croatijom iz Zmijavaca, od 5:1 u 8. kolu Druge HNL, navijači su skandirali igračima još dugo nakon utakmice.

Sve ljubitelje nogometa u Varaždinu, osim rezultata još više veseli agresivna i napadačka igra Varaždina, koju nisu mogli vidjeti prije dolaska trenera Marija Kovačevića u klub. 

Mario Kovačević potvrdio je kako je vjerovao da ovi igrači mogu igrati na ovaj način i prikazati nogomet visokog ritma.

- Kada sam dolazio stvarno sam vjerovao u ove igrače, zato oni zaslužuju čestitke. Bili su baš onakvi kakvi sam želio da budu. Sad imamo napokon dva tjedna pauzu zbog reprezentacije i zato smo danas htjeli maksimalno odigrati utakmicu, bez kalkulacija sa snagom. Od prve minute smo bili pravi i rastrčani. Napravili smo visoki pritisak jer smo znali da Croatia hoće igrati, da iz zadnje linije iznose lopte. Posebno je Šego radio dobro taj pritisak, nakon čega smo dolazili u prilike. Postigli smo prelijepa četiri gola u prvom dijelu, a mogli smo dati još koji, zaključio je Kovačević.

Slijedi stanka

Sljedeće 9. kolo Druge HNL na rasporedu je tek 16. listopada, u kojem Varaždin gostuje kod Opatije. U međuvremenu je reprezentativna stanka, koja će nekim sigurno klubovima dobro doći. Varaždin je ušao u pozitivnu seriju i možda bi bilo bolje da nema stabke, mišljenja su neki.

- Bez obzira što smo ovako odigrali i ušli u seriju dobro će nam doći ova pauza. Imali smo u tri tjedna po dvije utakmice, ipak smo malo na škrgama. Ali vidjelo se večeras da nije problem u snazi, što znači da se i prije dobro radilo. Trebalo je samo opustiti dečke i dati im vjeru da mogu. Mi možemo pobjeđivati samo na ovakav način, da budemo agresivni. Ja volim takav nogomet. Sigurno ćemo dobro raditi u ova dva tjedna i da ćemo nakon pauze biti još i bolji, najavio je Kovačević.

Komentari