KOMENTAR UTAKMICE

Kovačević: Ovo je bila utakmica kakvu ja želim

Objavljeno: 24.04.2022. 08:10

Zadnja izmjena: 24.04.2022. 08:26

Jučerašnja pobjeda Varaždina nad drugom momčadi Osijeka i poraz Rudeša u Opatiji priskrbio je Varaždincima prednost od pet bodova na vrhu prvenstvene ljestvice Druge HNL.

Odlično, napadačko izdanje Varaždinaca posebno je razveselio trenere NK Varaždin Maria Kovačevića.

- Ovo je bila utakmica kakvu ja želim. Svaka čast mojim igračima što su pokazali da od prve minute želimo postići pogodak, te da taj tempo držimo svih 90 minuta. Prvo poluvrijeme bilo je savršeno, tri gola uz puno šansi i stativa. Drugo poluvrijeme smo dobro otvorili ali nas je malo poremetio penal i isključenje, no nije bilo panike. Branili smo se ali smo imali još nekoliko situacija iz kojih smo mogli postići i peti gol, dodao je Kovačević.

Uvježbane kombinacije

Sve je posebno razveselio hat trick Mateja Senića, jer nije uobičajeno da stoper postigne tri gola.

- Matej je naš stožerni igrač u fazi obrane, a znamo da je opasan iz prekida. Puno je takvih golova dao. Radimo i uvježbavamo te prekide i to baš na Mateja, ali da sada ne izdam sve naše varijante koje uvežbavamo. Mi znamo kako je on opasan, a ja mu želim da i dalje nastavi ovako, rekao je Kovačević.

Nema opuštanja

Iako je još tjedan dana pred momčadi, već se postavlja pitanje derbija sezone, ili čak derbi prvenstva protiv Rudeša. Nakon jučerašnjeg poraza Rudeša u Opatiji, Varaždin je u komfornijoj situaciji s pet bodova prednosti.

- Nema opuštanja, utakmica s Rudešom je kao i svaka druga, po meni. Pet kola je do kraja, poslije Rudeša imamo još četiri teške utakmice. Treba se dobro pripremiti ovaj tjedan. Ja sam od početka govorio da je Rudeš glavni konkurent. U Varaždinu smo odigrali jednu zanimljivu utakmicu i otišla je na našu stranu. Ako se u Rudešu budemo postavili čvrsto, i ako budemo igrali nogomet u kojem se nećemo samo braniti, možemo nešto očekivati. Poštujem momčad Rudeša a imaju i odlične pojedince, ali  mi moramo biti na maksimumu ako tamo želimo tamo nešto osvojiti, zaključio je Kovačević.

Komentari