NK VARAŽDIN

Kovačević uoči Jaruna: Samo nas pobjeda drži na prvom mjestu

Objavljeno: 05.05.2022. 13:27

Zadnja izmjena: 05.05.2022. 13:40

Sama je završnica Druge HNL, a vodeći Varaždin u subotu, 7. svibnja u 27. kolu dočekuje četvrtoplasiranu ekipu Jaruna.

Varaždin se nakon poraza od Rudeša okrenuo utakmici s Jarunom u kojoj će tražiti samo pobjedu. Međutim, Jarun je u pozitivnom nizu od sedam utakmica bez poraza i sigurno to neće biti lak posao za Varaždince. 

Trener NK Varaždin Mario Kovačević siguran je da je njegova momčad izvukla pouku iz utakmice s Rudešom i da potpuno sporemni dočekuju Jarun. 

- Jarun je dobar protivnik koji zna igrati, trener Leko je dobru ekipu složio. Oni su prošle godine iz treće lige ušli u drugu i trenutno su u vrhu Druge HNL. Sve su to dobri i školovani igrači, koji su najviše stigli iz Lokomotive. Imaju jako dobra i brza tri napadača. Morat ćemo biti oprezni na te njihove dobre strane, ali mi smo najbitiniji tu doma. Siguran sam da ćemo biti agresivni i odlučniji što nam je nedostajalo u prošloj utakmici.       Svjesni smo da ako ne idemo sto posto u svaki duel da ne možemo pobijediti, zaključio je Kovačević.

Što se tiče igrača na koje trener Kovačević može računati i dalje nije najbolja situacija. Međutim, dobra je vijest da se Kolarić vraća u sastav, ali Herrera će još neko vrijeme biti izvan momčadi, a niti Domjanić nije još spreman. Topić ima ozljedu koljena, a od prije nema na popisu Vuka, Grgeca i Elezija. Belcar ima tri žuta kartona, pa ovu utakmicu pauzira.    

- U subotu ćemo se postaviti čvršće u sredini i tražit ćemo rani gol. Ovdje svaka ekipa dolazi igrat malo jaču obranu, pa kontrama i polukontrama da nas ugroze, i tu je Jarun najopasniji. Moji igrači jedva čekaju utakmicu u subotu i siguran sam da ćemo biti pravi te vjerujem da ćemo stvarati šanse za pogodak i da ćemo ih iskorištavati. Znamo da nas samo pobjeda drži na prvom mjestu, rekao je Kovačević.

Susret Varaždina i Jaruna igra se na varaždinskom gradskom nogometnom stadionu u subotu, 7. svibnja od 19.00 sati.

Komentari