NK VARAŽDIN

Kovačević usporedio večerašnju utakmicu s onom protiv Slaven Belupa

Objavljeno: 20.08.2022. 10:12

Zadnja izmjena: 20.08.2022. 10:20

Nakon jučerašnje pobjede Slaven Belupa protiv Gorice, u prvom susretu 6. kola SuperSport HNL-a, još je važnija današnja utakmica Varaždina i Šibenika.

Slaven Belupo se polagano počeo izdvajati, a šest klubova nalazi se na dva boda razlike. U ovakvoj situaciji očito je da će svaki bod biti važan. I trener Varaždina Mario Kovačević svjestan je situacije i potrebe za osvajanjem bodova.

- Do sada su se tri, četiri ekipe izdvajale na vrhu, a sada mi se čini da je Dinamo nivo iznad svih, te da su sve ostale ekipe podjednake. Digla se kvaliteta klubova iz donjeg dijela. Osijek i Rijeka su u nekoj krizi, Hajduk igra Europu, tako da je bodovno izjednačeno puno klubova. Zanimljiva je liga, a svaki bod je bitan, ali ipak tek je početak prvenstva i ima još 32 kola. Utakmica protiv Šibenika bit će slična kao i protiv Slaven Belupa, mi moramo bez nervoze, strpljivom igrom tražiti zgoditak, najavio je Kovačević.

Šibenikove kontre

Varaždin je u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazao da prima golove iz prekida i u sudačkoj nadoknadi, pa je trener Kovačević ovaj tjedan posebno radio s ekipom na tim situacijama.

- Svaku našu grešku, posebno u šesnaestercu, kazni protivnička ekipa s golovima. Moramo tu biti koncentriraniji. Imamo igrače koji mogu riješiti takve situacije. Prva liga je prekvalitetna, ako negdje malo zakasniš, protivnik te kazni. Šibenik je čvrst u obrani i čekat će svoje prilike iz kontre ili prekida. Tako da tu moramo biti puno oprezniji. S obzirom da nema Postonjskog do proljeća, svi moraju puno više zapeti, jer je on bio motor momčadi. Lusavec ga je dobro zamijenio protiv Osijeka, vjerujem da će i protiv Šibenika biti tako. Neće nam biti lako, ali nadomjestit ćemo ga upornošću svih, zaključio je Kovačević.

Susret 6. Kola SuperSport HNL-a između Varaždina i Šibenika igra se danas od 18,30 sati na varaždinskom gradskom stadionu.

Komentari