NK VARAŽDIN

Kovačević: Varaždin u budućnosti može biti samo bolji, što nam je i cilj

Objavljeno: 16.11.2022. 08:57

Zadnja izmjena: 16.11.2022. 10:49

Jesenski dio sezone u SuperSport HNL-u NK Varaždi je završio kolo prije kraja, a sve zbog zbog odgode utakmice s Goricom. Naime, nogometaši Gorice bili su zaraženi koronavirusom, pa im je odobrena odgoda utakmice.

U NK Varaždin željeli su završiti polusezonu pobjedom u Gorici, pa nisu najsretniji s ovakvim raspletom događaja u 17. kolu. Trener Mario Kovačević već je bio pripremio momčad za taj susret.

- Moram reći da mi je žao da nismo odigrali 17. kolo protiv Gorice. Stanje u ekipi je bilo bolje, vraćali su nam se Teklić i Ba pa smo se vjerovali da ćemo pobjedom završiti polusezonu ali što je tu je. Odgođena je utakmica za početak sezone, pa ćemo se do tada dobro pripremiti i otvoriti nastavak prvenstva pobjedom, dodao je Kovačević.

Međutim, ukupna ocjena polusezona u klubu je ocijenjena kao vrlo dobra ili odlična, a među varaždinskim navijačima vlada prava mala euforija. Naime, na početku sezone veći dio ljubitelja nogometa očekivao je borbu za ostanak, tako da se sada svi slažu da je peto mjesto u povratničkoj sezoni odličan rezultat.

Cilj je bio sredina prvenstvene ljestvice

- Što se tiče ovih 16 kola, ja bi ih ocijenio kao vrlo dobre. Imamo 22 boda, na petom smo mjestu. Cilj je bio sredina prvenstvene ljestvice i to će biti pozicija koju ćemo nastaviti loviti. Gornja polovica i sredina prvenstvene ljestvice je bio cilj tako da možemo biti zadovoljni. Osim s bodovima i mjestom trebamo biti zadovoljni i s igrom. Sa svim protivnicima smo se nadigravali i nadam se da su naši navijači zadovoljni. Bilo je i slabijih utakmica pogotovo prva protiv Slaven Belupa i zadnja protiv Rijeke. Vidim da smo stekli simpatije ljubitelja nogometa u Hrvatskoj pa i šire, gdje se prenose utakmice, naglasio je Kovačević.

Na kraju polusezone Kovačević naglašava zajedništvo u klubu, od onog u svlačionici do logistike koja je pružala podršku prvoj momčadi u svim situacijama.

Naporna sezona

- Bila je teška i naporna sezona, s tim da su bile kratke pripreme i k tome ulazak u Prvu ligu. Bilo je puno posla u klubu, moram se zahvaliti svima od predsjednika do ljudi koji rade na terenu. Svi su dali sve od sebe u ovih pet mjeseci. Nije bilo lako niti meni i mom stručnom stožeru. Imali smo i puno dolazaka tijekom prvenstva, trebalo je to sve uklopiti. Na kraju mislim da svi zajedno možemo reći da smo sve vrlo dobro odradili. Varaždin u budućnosti može biti samo bolji, što nam je i cilj, najavio je Kovačević. 

Komentari