NK VARAŽDIN

Kovačević: Za prvu ligu treba nam nekoliko iskusnijih igrača

Objavljeno: 15.07.2022. 13:11

Zadnja izmjena: 15.07.2022. 13:21

Trener NK Varaždin, Mario Kovačević uveo je Varaždince u najelitniji rang hrvatskog nogometa, i sam će debitirati u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi kao samostalni trener. Dva puta je do sada bio pomoćni trener u najelitnijem rangu hrvatskog nogometa.

U pripremnom periodu NK Varaždin je odigrao šest utakmica, a u srijedu je odigrao i sedmu u Čakovcu protiv Međimurja, u kojoj su igrali samo oni igrači koji su do sada imali manju minutažu.  „Generalka“ je bila protiv mađarskog prvoligaša Honveda i pobjeda od 1:0 sigurno je dobar orijentir za trenera Kovačevića.

- Pripreme su bile kratke, ali dečki su odlično radili. U prvom redu smo radili na fizičkoj pripremi ali su i pripremne utakmice pokazale da se možemo nositi sa svima. Drago mi je da je većina igrača od prošle godine ostala, osvježenja su došla, a ja očekujem još i pojačanja. Za prvu ligu treba nam nekoliko iskusnijih igrača. Naš kapetan Postonjski je najstariji s 27 godina, dodao je trener NK Varaždin Mario Kovačević.

"Ne smijemo griješiti"

Trener Kovačević trenutno u fokusu ima samo utakmicu 1. kola SuperSport HNL-a protiv Slaven Belupa i intenzivno priprema momčad.

- Puno igrača su promijenili u Slaven Belupu ali su zadržali kostur ekipe. Njihova najveća vrijednost, po meni, je njihov trener Zoran Zekić. Iskusan je i lukav u sportskom smislu, mi se poznajemo a i zajedno smo polagali Pro licencu. Tako da su oni ekipa koja zna igrati na rezultat. Imaju dobru obranu i brzu tranziciju. Međutim, i mi igrače koji mogu s takvim ekipama igrati i pogotovo doma. Ne smijemo puno griješiti jer su oni posebno opasni u tim situacijama kontri i polukontri, upozorio je Kovačević.

Komentari