NK VARAŽDIN

Kovačević: "Želimo i hoćemo da protiv Šibenika od prve minute tražimo pobjedu"

Objavljeno: 18.08.2022. 10:15

Zadnja izmjena: 18.08.2022. 17:35

U 6. kolu SuperSport HNL-a NK Varaždin na svom terenu dočekuje momčad HNK Šibenik. U izjednačenoj prvenstvenoj ljestvici Varaždinci su osmi s pet bodova, dok je ekipa Šibenika s bodom više na 5. mjestu.

U pripremi susreta trener Varaždinaca Mario Kovačević morao se suočiti s nedostatkom nekoliko standardnih igrača, posebno se to odnosi na kapetana Postonjskog, zatim Karabatića, kojem su prošli tjedan u prijateljskoj utakmici stradali prednji križni ligamenti i niti njega neće biti u narednih osam, devet mjeseci, a najvjerojatnije neće moći računati niti na Posavca i Herreru.

Mijenje se postava

- Utakmica protiv Osijeka je pokazala, da igrači koji su ušli u drugom dijelu donijeli su čak i preokret. To je ono što tražim od svih igrača, da svi uvijek budu sto posto spremni. Sastav ćemo morati mijenjati zbog ozljeda, ali vjerujem da će svi koji budu igrali pokazati igru kakvu smo igrali do sada. Želimo i hoćemo da protiv Šibenika od prve minute tražimo pobjedu, najavio je Kovačević.

Šibenik se do sada pokazao kao čvrsta momčad koja je samo u 1. kolu izgubila od Rijeke, nakon toga je remizirala 0:0 s Goricom, pobijedili Lokomotivu 2:1, te također bez golova remizirali s a Slaven Belupom i Istrom 1961.

"Moramo se prilagoditi"

- Šibenik je osvajao bodove kroz čvrstu obranu, nakon toga imaju dobru tranziciju prema naprijed. Imaju iskusne igrače, pa moramo itekako biti oprezni. Mi ćemo opet igrati našu igru, pokušat ćemo se od prve minute nametnuti. Moramo više paziti na prekide, ali vjerujem u svoje igrače. Šibenik igra specifično s tri stopera, sustav 3-4-2-1, pa ćemo nešto morati prilagoditi ali i dalje ćemo igrati svoju igru. Jedan od aduta Šibenika je sigurno Čop, koji se već nadavao golova u prvoj ligi, zatim Delić, Krenović i dr. Opasni su kao ekipa, vrlo čvrsti i neće biti lagana utakmica. Siguran sam da će nas gledatelji doći podržati i da ćemo se na kraju mi veseliti, dodao je Kovačević.

Susret 6. kola SuperSport HNL-a između Varaždina i Šibenika igra se u Varaždinu u subotu, 20. kolovoza s početkom u 18,30 sati. Ulaznice su u prodaji od danas na Ticket Pointu od 10 do 14 te od 17 do 19 sati (četvrtak i petak) te od 12 sati na dan utakmice (subota). Cijene ulaznica su 70 HRK za Ložu A (Zapad Sredina) 50 HRK za tribine Lijevo i Desno te 40 HRK za Istok. Zbog velikog interesa javnosti za ovu utakmicu, iz NK Varaždin uputili su zamolbu svima da svoju ulaznicu nabave na vrijeme, kako bi spriječili gužve na prodajnim mjestima na dan utakmice.

Komentari