Kreće Treća HNL, Podravina ugošćuje Višnjevac

Objavljeno: 23.08.2014. 17:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Arhiva eVaraždin.hr

Izvor: Ilustracija

Danas s početkom u 17:30 sati Podravina će u Ludbregu ugostiti Višnjevac, a sutra u isti vrijeme Varaždin će gostovati kod aktualnog trećeligaškog prvaka BSK u Bijelom Brdu.

Nogometaši Podravine spremno dočekuju utakmicu 1. kola „proširene“ trećeligaške utrke, u ponovno spojenoj sjevernoj i istočnoj skupini Treće HNL. Izabranici Slobodana Sudeca, koji je na klupi zamijenio Zorana Kastela, dobro su raspoloženi pred dolazak momčadi Višnjevca, iz tri razloga. Prvi, svjesni su da posjeduju kvalitetu, posebice dolaskom iskusnog napadača prvoligaškog kalibra Marija Sačera kao i vratara Luke Mikića (stigao iz Istre 1961, nogometno školovan u Varaždinu). Drugi razlog je optimizam temeljen na odličnim igrama u tri prolsjednje ovoljetne provjere u kojima su upisane tri pobjede (Kalinovac 3:1, Borac Imbriovec 7:3, Dinamo 2 1:0). Treći pak razlog dobrog ozračja i vjere u pozitivan start prvenstva leži u činjenici da je Višnjevac protivnik – baš po mjeri; Podravina je prošlo prvenstvo na trećeligaškom sjeveru završila šesta, Višnjevac je na istoku bio sedmi.

Varaždinu pak je ždrijeb ponudio, baš kao i prošle sezone, najteže gostovanje odmah na startu prvenstva. Prisjetimo se, lani je Varaždin morao u 1. kolu u goste Međimurju, kasnijem prvaku Treće HNL Sjever, a i neovnisno o tome velikom rivalu Varaždina još iz prvoligaških dana, sad pak „krojači“ idu opet na startu u goste i opet kod prvaka, ali istočne skupine – BSK-a iz Bijelog Brda na jugu Kopačkog rita, 18 kilometara istočno od Osijeka. I lani su se Varaždinci skupljali u hodu jer su u zadnji čas „ubačeni“ u Treću HNL, i sad su već na startu u velikim kadrovskim problemima – mladi Patrik Tuđan ima žute kartone iz juniorske konkurencije, dok Egipćanin Ahmad Ezeyregall nije dobio certifikat kako bi mogao biti na vrijeme registriran. A u Bijelom Brdu Varaždinu nije bilo lako ni kad je bio prvoligaš; oni koji prate klub iz Zagrebačke 94 malo više, sjetit će se da su Varaždinci tamo već igrali prije četiri godine, u sklopu 1/16 finala Hrvatskog nogometnoga kupa. Bilo je 2:0 za Varaždin, ali uz puno, puno muke.

Koliko će zahtjevnija biti ova treća liga od prošlosezonske, najbolje potvrđuju i imena njezinih sudionika. Lani su samo Varaždin i Međimurje bili s prvoligaškim „pedigreom“, sada sudjeluju četiri kluba koja su igrala Prvu HNL – još Belišće i Vukovar 1991. Plus Croatia Đakovo koja je igrala četvrtfinale kupa...

Parovi 1. kola Treće HNL Istok: Podravina – Višnjevac, BSK – Varaždin, Bjelovar – Međimurje, Virovitica – Mladost (Ž), Koprivnica – Slavija, Slavonija – Belišće, Oriolik – Croatia Đakovo, Vukovar 1991 – Mladost (A).

Komentari