Kristijan Đurasek i ove godine na Tour de Franceu

Objavljeno: 05.05.2015. 14:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: www.teamlampremerida.com

Varaždinski biciklist Kristijan Đurasek i ove godine nastupit će na najelitnijoj biciklističkoj utrci na svijetu - Tour de Franceu.

Đurasek se vratio u Varaždin, a još je pun dojmova s utrke po Turskoj gdje je osvojio titulu najboljeg. Nakon osam etapa, slavio je s 32 sekunde prednosti ispred Argentinca Eduarda Sepulvedea (Bretagne-Seche Environnement), dok je treće mjesto osvojio Australac Jay Mccarthy (Tinkoff-Saxo) sa 56 sekundi zaostatka.

- Osjećam se kao i nakon svake utrke. Nisam pretjerano umoran, no pokosio me virus u subotu pa sam u nedjelju pao u krevet. Na kraju nisam bio u mogućnostu proslaviti, no pobijediti na toj utrci je sjajno - rekao je Đurasek koji je tako stigao do najvećeg uspjeha u svojoj karijeri.

Varaždinska sportska javnost s oduševljenjem je popratila njegove uspjehe, no s druge strane biciklizam je u Hrvatskoj podcijenjen.

- U svijetu nas cijene, dok u Hrvatskoj to nije slučaj. Ipak u zemljama kao što su Francuska, Italija i Španjolska postoji duga tradicija biciklizma i tamo su biciklisti zvijezde. Ne očekujem jednak tretman u Hrvatskoj, no ipak smo podcijenjeni - rekao je Đurasek, vozač talijanske momčad Lampre Meride. Povučemo li paralelu s nogometom, to je jednako kao što Luka Modrić brani boje madridskog Reala. Znači radi se o kremi vrhunskog sporta s obzirom da Đurasek vozi u "biciklističkoj Ligi prvaka".

Đuraseku slijedi francuska biciklistička utrka Define u kojoj se testira forma za najjaču svjetsku biciklističku utrku. Krajem srpnja počinje tako Tour de Franceu, a prošle godine Varaždinac je ostvario najbolji rezultat u povijesti hrvatskog biciklizma, osvojivši 46. mjesto u ukupnom poretku. Ove sezone ciljevi su identični kao i prošle.

- Cilj je ponovo maksimalno pomoći kapetanu Rui Costi, no vjerujem da ću napasti i pobjedu na pojedinačnoj etapi - zaključio je 27-godišnji varaždinski biciklist.

Komentari