Krstanović spriječio blamažu Zagreba protiv Zadra

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 12.03.2011. 11:38

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Zadrani su od 48. minute igrali s igračem manje jer je vratar Antonio Ježina zaradio drugi žuti karton i skrivio jedanaesterac iz kojeg je Krstanović zabio za pobjedu

Nogometaši Zagreba u Kranjčevićevoj su ulici u 21. kolu Prve HNL s 1:0 svladali Zadar. Nakon katastrofalnog prvog poluvremena nastavak utakmice bolje su otvorili domaćini. Ivan Krstanović primio je loptu u šesnaestercu nakon dodavanja Damira Šovšića i prevario vratara Antonija Ježinu koji ga je srušio za čisti jedanaesterac. Bio je to drug žuti, isključujući karton za Zadrova čuvara mreže.

Umjesto Ćurjurića Zadrov trener Dalibor Zebić uveo je pričuvnog vratara Tomu Gluića kojeg je Krstanović lakoćom prevario za pobjedu. Bio je to 11. Krstanovićev pogodak čime se na ljestvici najboljih strijelaca Prva HNL izjednačio s Hajdukovim napadačem Antom Vukušićem.

- Za nas je to bila psihološki jako teška utakmica. Znali smo kako će Zadrani igrati. U početku smo bili nepovezani, a puno nam je pomoglo isključenje i igrač više u nastavku. Nismo brilijirali igrom, no zadovoljan sam rezultatom - kazao je trener Zagreba Luka Pavlović. 
U 72. minuti Abdurahimi, Šovšić i Krstanović po desnoj su strani izigrali zadrane, no najbolji strijelac pjesnika bio je neprecizan s desetak metara.
Damir Šovšić igra sve bolje i protiv Zadra odigrao je jednu od najboljih utakmica otkako je u Zagrebu.

- Nikada nisam sumnjao u njegove potencijale. E sad je pitanje može li tako igrati u kontinuitetu - kaže Pavlović.
A kakav status kod Pavlovića ima Besart Abdurahimi?
- Njegov status nikada nije bio upitan. Trenutačno je u prednosti Jurendić koji je iskoristio svoju priliku. Ne bojim se ja za Abdurahimija, on je naš jako važan igrač.

S igračem manje Zadrani u nastavku susreta nisu niti jednom opasnije zaprijetili vratima Gorana Bašića.

- Teško je bilo očekivati da ćemo s igračem manje zabiti, jer osim Santinija nemamo igrača koji bi nam donio kvalitetu u napadu. Ostaje nam puno briga jer definitvno nismo dobri - istaknuo je trener Zadrana Dalibor Zebić.

Jučerašnji sraz Zagreba i Zadra pratila šesteročlana delegacija slovačkog nogometnog saveza koja je stigla u posjet HNS-u.

Komentari