EPIDEMIOLOŠKE MJERE I SPORT

Krunoslav Capak otkrio kada ćemo moći u teretane i baviti se rekreacijom

Objavljeno: 24.04.2020. 20:10

Zadnja izmjena: 24.04.2020. 22:14

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i član nacionalnog Stožera civilne zaštite RH Krunoslav Capak najavio je danas da se razmišlja o otvoranju teretana i dopuštanju bavljenja rekreativnim sportom.

Sve preporuke i mjere Stožera razrađene su u suradnji sa stručnjacima Središnjeg ureda za šport RH te je u prvoj fazi dozvoljeno treniranje vrhunskih sportaša I. i II. kategorije te seniorskih ekipa koje se natječu u najvišem rangu natjecanja.

- Što se tiče rekreacijskog sporta i teretana, dakako da smo o tome razgovarali i raspravljali, ali jedan od jako bitnih elemenata ovog opuštana mjera, koje dopušta ova povoljna epidemiološka situacija i dobra organizacija medicinskih služni u Hrvatskoj, je faznost, podsjetio je Krunoslav Capak na dašnjoj konferenciji za novinare nacionalnog Stožera CZ.

- Mišljenja smo da ne dopustimo sve odjednom. Sad smo se odlučili za vrhunski sport, jer su to sportaši koji se pripremaju za natjecanja i čije dugo odsustvo sa treninga izaziva trajne posljedice. Dakako, da imamo na stolu i razgovor o rekreacijskom sportu i otvaranju teretana ali smatramo da u ovom trenutku trebamo malo pričekati, da vidimo kako će funkcionirati i kako će se otvaranje ovih mjera odraziti na našu epidemiološku situaciju i vrlo vrzo ukoliko sve bude povoljno će i rekreacijski sport i teretane doći na red, najavio je Capak. 

Na kraju je Capak još jednom ponovio generalno pravilo koje treba poštivati: higijena, dezinfekcija i socijalno distanciranje.

Komentari