od 12. do 28. svibnja

U Arenu Varaždin ovog mjeseca dolaze najbolji svjetski kuglači, evo detalja

Objavljeno: 08.05.2023. 12:44

Zadnja izmjena: 08.05.2023. 12:45

Danas je najavljeno Svjetsko prvenstvo u kuglanju - Varaždin 2023. Prvenstvo je Organizirano od strane Hrvatskog kuglačkog saveza te će se održavati od 12. do 28. svibnja u dvorani Arena Varaždin.

Kako je pritom objašnjeno, u navedenom periodu prvo će se od 12. do 17. svibnja održati Svjetsko prvenstvo za juniore U18 i Svjetski kup za kadete U14, a nakon juniora od 17. do 28. svibnja održat će se 10. Svjetsko ekipno prvenstvo za žene i muškarce gdje će sudjelovati 17 nacija. Natjecanje se održava u dvije faze, prvo je natjecanje u grupama (u trajanju od osam dana) te nakon grupa eliminacijskim sistemom se razigrava od četvrtfinala do finala (u trajanju od četiri dana). 

- Ova prekrasna Arena bit će prepuna kuglača iz cijelog svijeta, radi se o najboljim svjetskim kuglačima i kuglačicama koji će u Varaždinu tražiti put do svojih medalja. Hrvatsko kuglanje je jedno od najtrofejnijih natjecanja, gotovo sa svakih natjecanja na svim razinama nam redovito dolaze medalje, znamo da nas čeka jedan pravi vatromet kuglanja. Drago nam je kao gradu da ih možemo ovdje ugostiti. Grad sudjeluje s 53 tisuće eura, a vrlo rado smo prihvatili biti domaćini jer znamo što to znači za Hrvatsku i naš grad - rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Komentari