Ledeni spektakl počinje! Gojanović: Opcija je i Maksimir!

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 21.01.2011. 09:18

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Nenad Dugi / CROPIX

U prvoj utakmici u Areni Medveščak danas dočekuje KAC (17.30 sati).

– Kada sam prije godinu i pol nazvao Alana Letanga i pitao ga želi li doći u Zagreb i biti kapetan Medveščaka, on mi je rekao: "Zagreb, a gdje je to točno?" A sada je situacija takva da će nas na današnjoj utakmici bodriti čak 15.000 ljudi. To je dokaz kakav smo dobar posao napravili – slikovito je današnju prvu utakmicu u Areni najavio Douglas Bradley, Amerikanac koji je u Medveščaku od prvih dana EBEL-a, a privremeno je i trener prve momčadi.

Razina kao u NHL-u

Sve je spremno za ledeni spektakl! Točno 15.000 ulaznica za današnju utakmicu s KAC-om (17.30 sati, HTV 2) već ima svoje vlasnike.

– Nitko od nas nije mogao ni sanjati da ćemo u roku od godinu i pol završiti na ovakvoj razini. Ovo je po organizaciji u rangu NHL-a, svi će biti fascinirani onime što smo napravili. Austrija ima 200 klizališta, a nikad nisu imali ovakav spektakl – rekao je predsjednik kluba Damir Gojanović te dodao:

– Mislim da smo dokazali da možemo napuniti i Maksimir. Vidjet ćemo, u budućnosti ćemo razmisliti i o toj opciji.

Žicali karte na semaforu

Igrači jedva čekaju da izađu na led, a posljednjih dana najviše su problema imali s prijateljima koji su od njih tražili ulaznice.

– Mi igrači dobili smo samo po dvije ulaznice. Jednu sam obećao jako dobroj prijateljici (smiješak), a za drugu ću još vidjeti. Srećom, moja obitelj ima godišnje ulaznice – rekao je Dominik Kanaet te dodao:

– Neki dan jedan je čovjek koji se također preziva Kanaet na Facebooku od mene žicao kartu. Čak je i izmislio da mi je neka daljnja rodbina, no nije mu prošlo.

I od kanadskog Hrvata Johna Hećimovića svi su tražili karte:

– Ljudi su me čak zaustavljali na semaforu dok sam bio u autu te tražili karte. No ja sam obje već podijelio, bratiću i tetku iz Zaprešića.

Igrači Medveščaka jučer su i drugi put isprobali led:

– Malo je čudan, dosta sporiji nego u Domu sportova. No, nama će to biti prednost jer smo se u ova dva dana naviknuli na njega – rekao je Thomas Guidarelli.

– Sve je spremno, još samo ostaje da igrači nabruse klizaljke, a navijače glasnice – zaključio je glasnogovornik Ranko Vučinić.

Loša je vijest za Medveščak da će danas biti bez dvojice važnih igrača – Kinasewicha (djedova smrt) te Brumerčika (ozljeda šake).


Agencija VLM

FOTO: Nenad Dugi / CROPIX


Komentari