prvenstvo za kadete

Leon i Leona Šantek u reprezentaciji Hrvatske na Europskom prvenstvu

Objavljeno: 08.07.2016. 11:12

Zadnja izmjena: 08.07.2016. 11:29

Ljubeški stolnotenisači Leon Šantek član STK „Ljubešćica“ i njegova sestra Leona Šantek članica STK „Aquestil“ iz Duge Rese predstavljati će Hrvatsku na predstojećem Europskom prvenstvu za kadete i juniore koje se održava od 8.-17.07.2016. u Zagrebu. Oboje su se izborili za nastup u reprezentaciji izvrsnim igrama tijekom sezone što im je donijelo plasmane u vrh hrvatskih ranglista.

Iza Leona je jedna izvrsna sezona u kojoj je postao dvostruki prvak države, pojedinačno i u paru u kategoriji mlađih kadeta, te je ušao među 5 igrača u Europi u razvojne programe Europske stolnoteniske federacije. Također je ušao i u razvojne programe Hrvatskog olimpijskog odgovora kao perspektivni sportaš. Debitirao je u seniorskoj ekipi Star-a u srednjeeuropskoj ligi te hrvatskoj superligi.

Na europskom prvenstvu nastupati će po prvi puta, i to u kategoriji kadeta koja je 2 godine starija od njegove kategorije, čime njegov uspjeh još dodatno dobiva na težini. Leona koja već ima jedan nastup na Europskim prvenstvima, prošle godine u Bratislavi gdje je bila s našom reprezentacijom izvrsna 6, ove godine nastupiti će u kategoriji juniorki. 

Komentari