Izvučeni parovi osmine finala Lige prvaka

Piše: evz/tportal

Objavljeno: 16.12.2011. 16:07

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

U Nyonu su izvučeni parovi osmine finala najbogatijeg nogometnog natjecanja Lige prvaka. Kuglice su odlučile da već u ranoj fazi nokaut sustava dobijemo nekoliko vrlo zanimljivih dvoboja poput sudara Milana i Arsenala, piše tportal.

Liga prvaka je završila prvu fazu, igranje po skupinama, a koju nije prošao hrvatski predstavnik Dinamo. Sada je ostalo još 16 veličanstvenih, a popravka više nema. Igra se nokaut sustavom – dvije utakmice (doma i u gostima).

Podsjećamo kako je ždrijeb imao nositelje i nenositelje. Nisu se mogli susresti klubovi iz iste zemlje i oni koji su bili u istoj skupini. Ždrijeb osmine finala je za neke klubove bio nemilosrdan.

Tako je Milan izvukao Arsenal koji ga je izbacio u istoj fazi natjecanja prije četiri godine, a za Talijane su Englezi bili kobni u osmini finala i u zadnje dvije sezone (Manchester U., Tottenham).

Kuglice su spojile i dva bivša europska prvaka Inter i Marseille, a trenutačno dvije najatraktivnije družine Barcelona i Real Madrid prolaz će tražiti preko Bayera iz Leverkusena, odnosno moskovskog CSKA.

Dinamov suparnik iz skupina Lige prvaka Lyon za kojeg igra Dejan Lovren imao je dosta sreće, jer je izvukao APOEL iako su Ciprani pokazali da ih se nikako ne smije podcijeniti.

Kao ni Milan tako ni Napoli ne može biti presretan sa ždrijebom, jer je naletio na Chelsea.

Olićev i Pranjćev Bayern će na noge Baselu, a jedan od najizjednačenijih okršaja je onaj Benfice i Zenita.

Prve utakmice osmine finala igraju se 14. i 15. veljače te 21. i 22. veljače, dok su uzvrati na rasporedu 6. i 7. ožujka te 13. i 14. ožujka. Finale Lige prvaka igra se u Münchenu.

PAROVI OSMINE FINALA

Lyon – APOEL

Napoli - Chelsea

Milan – Arsenal

Basel – Bayern M.

Bayer L. – Barcelona

CSKA M. – Real Madrid

Zenit – Benfica

Marseille - Inter

Izvor: tportal.hr

Komentari