Lucky Trail

Lucky Trail serijal utrka kreće s Trakošćana ove subote

Objavljeno: 19.04.2022. 09:51

Zadnja izmjena: 19.04.2022. 09:53

Ove subote, 23. travnja s Trakošćana kreće ovogodišnji serijal Lucky Trail utrka. Bit će to drugo izdanje Lucky Traila Trakošćan, koji je prvi put održan u svibnju prošle godine. Utrka je tada na livadu u blizini hotela Trakošćan, na šetnicu oko jezera i na obronke Ravne gore dovela 600 rekreativnih trkačica i trkača iz cijele Hrvatske, a slično će biti i ove godine.

I bila bi ovo samo još jedna najava još jedne utrke, da Lucky Trail nije posve drugačija utrka.

- Lucky Trail je timska trail utrka, što znači da se trči u prirodi, ali nitko ne nastupa sam, već imamo tročlane timove koji se međusobno natječu. Oni naravno često imaju kreativna imena, pa će se tako na Trakošćanu natjecati "Brzi i žestoki", "Šepavci", "Hude lisice", "Moslavački popečci" i još mnogi, ukupno tek nešto manje od 200 timova tj. 600 natjecatelja. Naglasak je na boravku u prirodi, rekreaciji i zabavi, koje neće nedostajati. Pronašli smo odlične partnere u Dvoru Trakošćan, Hotelu Trakošćan i Općini Bednja, a i ove nas godine podržava Turistička zajednica Varaždinske županije i mnogobrojni sponzori. Činjenica da je trakošćansko jezero trenutno bez vode, nije utjecala na odaziv, a predivne, tek prolistale šume, bit će lijep kontrast tamnoj boji jezerskog dna – rekao je Zvonimir Mikašek, pokretač i direktor Lucky Trail serijala.

Prošle je godine, osim u Trakošćanu, Lucky Trail održan i u Parku prirode Papuk, gdje se i rodila ideja da se ove godine održe čak četiri utrke u ovom formatu.

Tako će serijal ove godine imati:

  • Lucky Trail Trakošćan – 23. 4. 2022.
  • Lucky Trail Delnice – 18. 6. 2022.
  • Lucky Trail Papuk – 17. 9. 2022.
  • Lucky Trail Nin – 29. 10. 2022.

Jasno je da će sudionici utrka uživati u četiri predivna krajolika Zagorja, Gorskog kotara, (brdovite) Slavonije i Dalmacije. Sve se utrke održavaju izvan glavne turističke sezone, pa tako pridonose turističkoj ponudi u mjesecima kada se manje putuje. Serijal prate motivi četiri lokacije utrke, na majicama i posebno dizajniranim medaljama koje dobivaju svi koji završe utrku. Spojene medalje funkcioniraju kao jedinstven kolaž, razlog više kolekcionarima medalja da dođu na sve četiri utrke.

- Na Lucky Trailu Trakošćan prošle smo godine ugostili trkače iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika, Korčule, srednje Dalmacije, Primorja, Istre i cijele kontinentalne Hrvatske. Za vikend održavanja utrka popunjeni su bili smještajni kapaciteti, a mnogi su po prvi put posjetili kraj u kojem se trčalo. Naše su utrke prilagođene rekreativcima, obiteljima s djecom pa i onima koji nisu baš sportski tipovi i samo se žele prošetati prirodom i uživati u dobrom društvu koje širi pozitivnu energiju. Užitak u prirodi je na prvom mjestu, sportski rezultat je puno manje važan – zaključuju organizatori.

Komentari