priznanje za uspjeh

Ludbreg s oduševljenjem i puno emocija dočekao atletičarku Saru Kolak

Objavljeno: 11.07.2016. 18:37

Zadnja izmjena: 11.07.2016. 18:41

Foto: Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Ludbreg je s oduševljenjem dočekao Saru Kolak koja je osvojila je brončanu medalju u bacanju koplja na Europskom prvenstvu u Amsterdamu i time oborila vlastiti rekord. Nije nedostajalo suza i osmijeha koje je Sara dijelila sa obitelji, prijateljima  i sugrađanima.

Na Europskom prvenstvu u finale je ušla s trećim rezultatom iz kvalifikacija da bi u finalu osvojila broncu. Nakon dvije serije bila je na osmom mjestu, a u trećoj seriji, koplje joj je letjelo 63.50 metara, srušivši tako vlastiti rekord. Time se popela na drugo mjesto, iza Bjeloruskinje Tatsiane Khaladovich koja je na kraju osvojila zlato s hicem od 66.34 metara iz druge serije.

- Ovo mi je jedno odnajboljih natjecanja, gdje sam ostvarila nejbolji uspjeh u karijeri. Na tome se ne može stati i treba ići sve dalje. Konkurencija je bila jaka. Natjecati se sa svjetskom rekorderkom olimpijskim prvakinjama je izazov i velika čast - izjavila je Sara.

Na dočeku je bio i gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić koji je rekao:

- Ovo je bilo nešto posebno, svi smo strepili kako će to završiti i držali palčeve. Naša Sara je ludbreški biser, ludbreško zlato. Iako je ova medalja brončana, ona za nas ima zlatni sjaj. 

Ove godine Sara je također na Otvorenom prvenstvu Slovenije u Ptuju postavila hrvatski rekord u bacanju koplja rezultatom 60 metara i 24 centimetra, a na Zimskom otvorenom bacačkom prvenstvu u Splitu popravila je rezultat i bacila koplje 62,75 metara te se plasirala na Olimpijadu.

Komentari