Luka Trojko: Želja mi je igrati u jednoj od najjačih svjetskih rukometnih liga

Objavljeno: 09.04.2015. 15:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: facebook

Varaždinski rukometaš Luka Trojko ove sezone našao je novu sredinu te trenutno brani boje francuskog trećligaša Cernaya Wattwillera.

Protekle sezone Trojko se baš i nije naigrao u dresu Dabrova pa je odlučio potražiti novu sredini. Otiša je u redove francuskog trećeligaša Cernaya Wattwillera. Sam odlazak nije mu nimalo lako pao, no mladi rukometaš tvrdi da je napravio dobar posao.

- Nažalost u Varaždinu nisam dobio puno prilike pa sam odlučio otići. Odlazak mi je jako teško pao, ali sve je to normalno i nakon nekog vremena sam se priviknuo na novu sredinu. Jako sam zadovoljan i mislim da sam napravio pravi potez u karijeri što sam otišao u Francusku - rekao je Luka Trojko, vanjski igrač Cernaya Wattwillera koji se natječe u Trećoj francuskoj ligi te drži deseto mjesto.

- Jako sam zadovoljan svojim igrama jer imam punu minutažu u napadu i obrani. Trenutno smo deseti na tablici jer smo imali loše razdoblje i do kraja sezone se nadamo da možemo postići ciljeve koje je uprava postavila, a to je sredina ljestvice - rekao je Trojko te dodao kako je prvenstvo vrlo izjednačeno, a Treća francuska liga u rangu s Premijer ligom.

- Prvenstvo je prilično izjednačeno. Tri momčadi odskaču, a ostatak klubova svaki svakoga mogu pobijediti kod kuće i u gostima. Što se kvalitete lige tiče, Treća francuska liga je po kvaliteti identična kao Premijer lige. No, ti klubovi ne mogu se mijeriti s PPD-om Zagreb, Nexom i Varaždinom - objasnio je mladi rukometaš kojem je cilj dogurati do Prve francuske rukometne lige.

- Atmosfera u klubu je fenomenalna, sve je na visokom nivou i naravno profesionalno. No, cilj je da za tri do četiri godine doguram do Prve francuske lige, koja je jedna od najjačih liga na svijetu - rekao je Trojko i za kraj dodao kako drži palčeve Dabrovima da stignu do SEHA lige ove sezone.

- Pratim varaždinski rukomet, na taj projekt gladam vrlo pozitivno. Nadam se da će varaždinski rukometaši izboriti SEHA ligu jer bi to bilo odlično za varaždinski rukomet kao i za sam grad Varaždin - zaključio je dvadesetjednogodišnjak.

Komentari