Mali Vatreni poraženi od Rusije u polufinalu EP u futsalu

Objavljeno: 10.02.2012. 09:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Drago Sopta/ Cropix

Izbornik Mato Stanković nakon poraza u polufinalu Europskog futsal prvenstva od Rusije 4-2 bio je iskren priznavši kako bi neke stvari sada drugačije napravio, piše index.

- Žalostan sam, ne zato što smo izgubili od Rusa, nego jer smo sami sebe pobijedili, praktički smo sami sebi zabili prva dva gola. u prve dvije minute primili smo dva gola iz vlastitih pogrešaka. protiv momčadi kao što je Rusija teško je stizati zaostatak- rekao je Stanković.

- Pogodili smo tri stative u zadnje četiri minute. Tko zna što bi bilo da je utakmica trajala dulje. Po posjedu lopte i broju udaraca bili smo i bolji od Rusa. Odigrali smo ravnopravnu utakmicu. Da su nas razbili bilo bi mi puno lakše nego ovako. Nije lako stisnuti Rusiju, ali čestitam im jer su bili bolji- dodao je izbornik.

Igrači su prvo poluvrijeme proveli impresionirani atmosferom i jakim protivnikom, priznao je to i izbornik.

- Istina, rekao sam im sve na poluvremenu u svlačionici, ali ne bih o detaljima. Kao da su se bojali igrati. Dogodilo se ono na što sam upozoravao, među igračima je zavladalo zadovoljstvo zbog polufinala i to nas je poremetilo. Govorio sam im da još nismo ništa napravili, ali igrači nisu to shvatili. Neki su bili impresionirani, ali ključno je bilo otvaranje utakmice. Primili smo golove koje nismo smjeli primiti. Preuzimam na sebe odgovornost, momcima čestitam- istaknuo je izbornik Stanković.

Tek je u posljednjih deset minuta Stanković odlučio uvesti petog igrača, izvadivši Jukića iz igre. Ušao je Novak koji je do kraja vodio opsadu ruskog gola pogodivši stativu minutu prije kraja.

- Mogao sam kod 4-0 staviti petog igrača, priznajem. Ali, bilo je i ovako dovoljno vremena, da smo zabili sve što je trebalo... Bilo me je strah, trebao sam prije to napraviti- rekao je izbornik futsal reprezentacije.

Izbornik se osvrnuo i na atmosferu koja je bila odlična.

- Da se naježiš. Ljudi su stigli sa svih strana Hrvatske. Za nas su do sada navijali prijatelji i rodbina, nismo navikli na ovo. Hvala svima u Splitu i Zagrebu i svima koji su nas podržali- zaključio je Mato Stanković.

Izvor: index.hr

Komentari