Mamić izvršni predsjednik, Marković "izletio" iz Skupštine

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 12.04.2011. 19:13

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Ronald Goršić / CROPIX

U prostorijama maksimirskog kluba u tijeku je izborna skupština, a Boysi i dalje prosvjeduju ispred stadiona protiv Zdravka Mamića.

Bad Blue Boysi dosadu su "ubijali" igrajući nogomet i - badminton. No, za vrijeme skupštine navijači Dinama, kojih se okupilo oko 1000, skandiraju protiv Zdravka Mamića, zapali se i poneka petarda i baklja, no prosvjed prolazi bez nekih većih incidenata.

Mamić je podnio izvještaj o finacijskom poslovanju za prošlu godinu.

- Klub je zaradio 232 milijuna kuna, a potrošeno je 203 milijuna kuna, dakle, zaradili smo 29 milijuna kuna - istaknuo je Mamić.

Odvjetnik Marijan Hanžeković ga je ispravio.

- Nije to zarada nego pozitivno poslovanje - ustvrdio je Hanžeković.

Skupština kluba jednoglasno je potvrdila promjenu imena, pa je Dinamo postao Građanski nogometni klub Dinamo. Svih 57 skupštinara koji su došli (od 80 ukupno), bilo je za.

Na skupštini je došlo i do određenih promjena u klupskom Statutu. Prema izmjenama i dopunama Statuta predsjednikov se mandat produžuje sa četiri na pet godina, kao i mandati članova skupštine.

No, najvažnija je izmjena da izvršni dopredsjednik kluba postaje izvršni predsjednik, što znači da je Zdravko Mamić promoviran i formalno u prvog čovjeka Dinama.

Ujedno, Vlatko Marković razriješen je dužnosti u Dinamovoj skupštini jer je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, a član najvišeg tijela u Dinamovoj strukturi vlasti prestao je biti i Damir Vrbanović, koji je direktor maksimirskog kluba.

Za novog (starog) predsjednika izabran je Mirko Barišić, kojemu će mandat, prema izmjenama u Statutu trajati pet godina.


Agencija VLM

Komentari